Blog overview
/
Zit jij ook in een spagaat?

Zit jij ook in een spagaat?

13/12/2017
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Veel ondernemers zitten in een spagaat. Gaan zij voor zelf bezorgen of uitbesteden? Kiezen zij voor de ultieme klantbeleving tot aan de voordeur of voor een groenere stad?

Rijden busjes van Coolblue straks bumper aan bumper met die van Bol.com door onze straten? Of grijpt iemand in en gaan we voor een beter milieu en kalmer verkeer? Biedt kiezen tussen deze twee opties überhaupt uitkomst of gaan we voor een gulden middenweg; een nieuwe methode? Wat biedt toekomst?

Ultieme klantbeleving

Steeds meer bedrijven kiezen voor het zelf bezorgen van hun pakketjes. Voor de ultieme klantbeleving tot aan de voordeur, zo ook Coolblue. Eigenaar Pieter Zwart stelt: "De aflevering van bijvoorbeeld een wasmachine is een intiem proces. Je stapt letterlijk over de drempel, misschien wel de zolder op. Er staan in één keer twee kerels in je huis. We willen dat een prettige ervaring laten zijn." Natuurlijk is hier wat voor te zeggen, maar is dit dan de toekomst? Is deze trend niet ontzettend tegenstrijdig met het vergroenen van de stadslogistiek?

Groenere steden

Vooral in steden valt het natuurlijk niet uit te leggen dat iedereen in treintjes achter elkaar aanrijdt. In Amsterdam worden momenteel 20.000 huizen in de stad gebouwd. Het wordt drukker en drukker. De stadslogistiek staat bovenaan de agenda en diverse partijen zoeken naarstig naar een groene oplossing. Hoe tegenstrijdig is de trend van het zelf bezorgen dan wel niet? Van die paradox gaan we in de binnensteden behoorlijk wat last krijgen als niemand ingrijpt.

De oplossing: multimodaal bezorgen

De oplossing? Multimodaal bezorgen. Wij geloven in het verenigen van vervoer en op afspraak leveren. Door middel van bijvoorbeeld CityHubs. De HvA in Amsterdam loopt hierin voorop. Deze hogeschool laat niet elke leverancier meer tot haar voordeur toe. Aan de rand van de stad worden voorraden gebundeld en naar hun eindbestemming gereden. Daar zit toekomst in! Ik geloof in een soort gebundeld openbaar vervoer model. In de grote steden zie je toch ook geen tientallen verschillende OV-instanties rijden? Dat we hiermee aan de slag moeten is duidelijk. Er zal echter nog veel water door de grachten stromen voordat alle bezorgers hieraan meedoen. De wetgeving kan in dit geval helpen om zo’n plan te versnellen. Of dat dé oplossing is, weet ik nog niet, maar graag ga ik hierover het gesprek aan. Discussieer je mee?

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Patrick Okkersen
Als je een nieuwe auto koopt, dan weet je precies wat je daarvoor betaalt. Je bekijkt de catalogus en ziet de prijzen - inclusief de blinkende extra opties - overzichtelijk op een rij staan.
Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Patrick Okkersen
Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?
Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Daniel onderzocht hoe shared logistics kan worden ingezet in stedelijk gebied. Dit artikel gaat in op een van de voornaamste bevinding uit het onderzoek.
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een verbeterd design waarbij het nog makkelijker is om de bezorger te volgen tot aan de voordeur. Hierdoor hoeven je klanten niet onnodig te wachten en weten ze precies waar ze aan toe zijn.
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Patrick Okkersen
We leven in een tijd waarin we toegang hebben tot alle informatie. Of het nu gaat om nieuwsberichten of de status van je bestelling, met één klik op de knop weet je precies waar je aan toe bent.
Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Patrick Okkersen
Al weken is Covid het onderwerp van gesprek. Kranten schrijven in dikgedrukte koppen. Ziekenhuizen stromen vol, maatregelen worden aangescherpt: de tweede Coronagolf is een feit.
Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Patrick Okkersen
Of je nu een beginnende bezorgdienst hebt of een doorgewinterde bezorggoeroe bent, je weet dat jouw succes afhangt van stipte en snelle bezorging. Vooruit, je routes kunnen wat efficiënter, maar het gaat goed. Of kan het tóch anders?
Lees verder
arrow