Blog overview
/
Hoe het live volgen van de bezorger je meer oplevert dan alleen een geweldige klantervaring!

Hoe het live volgen van de bezorger je meer oplevert dan alleen een geweldige klantervaring!

6/3/2020
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Elk bedrijf wil natuurlijk een geweldige klantervaring realiseren, ook tijdens de bezorging. Het live kunnen volgen van de bezorger is daarbij enorm belangrijk!

Klanten hoeven dan namelijk nooit meer onnodig te wachten. Dat klinkt misschien als een kostenpost, maar vergis je niet, het live volgen levert jou juist directe voordelen op!

Het bezorgen van morgen

Picnic begon ermee; het tot op de minuut live volgen van de bezorger tot aan de voordeur. Het gaf de klanten realtime inzicht over het aankomstmoment zoals Uber dat al kon bieden. De nieuwe standaard is gezet! Sindsdien verwachten consumenten dat ze realtime worden geïnformeerd zodat ze precies weten wanneer de bezorger er is. Het kunnen volgen van je bestelling tot aan de voordeur leidt ertoe dat de ontvanger altijd op de hoogte is en niet meer onnodig hoeft te wachten. Het toevoegen van deze functionaliteit aan jouw bezorgservice verhoogt uiteraard je klanttevredenheid en loyaliteit, maar de voordelen gaan verder dan dat..

Een half uur winnen per dag?

Bezorgdiensten die werken met het systeem van live tracking ervaren meer voordelen dan alleen een verhoging in klanttevredenheid. Ze merken dat sinds ze deze service bieden, klanten al vaak klaar staan bij de voordeur om hun pakket in ontvangst te nemen. Ja echt! En dit bespaart tijd, veel tijd. Stel je voor dat je een route door de binnenstad rijdt, waarbij de bezorger vaak staat te wachten tot de klant van vier-hoog naar beneden komt om het pakket aan te nemen. Laten we zeggen dat dit gemiddeld 1 minuut duurt. Doet je chauffeur 5 stops per uur? Dan scheelt dit hem al gauw 5 minuten per uur! Op een hele route wint hij hier dus gemiddeld een half uur tijd mee. Een half uur dat je hem minder hoeft te betalen of waarin hij nog twee pakketjes extra kan bezorgen! En zelfs al verander je niks, dan geef je je bezorger puur wat extra ademruimte om rustig zijn route af te maken. En vergeet niet, in die gewonnen minuten blokkeert het busje niet de weg en word je chauffeur minder nat geregend door die enorme bui die nét overtrekt. Goed voor zijn humeur!

Een bezorging die voelt als een afspraak

Bovendien zorgt het live volgen van de bezorger tot de voordeur ervoor dat klanten het gevoel hebben dat ze een afspraak hebben. Als je precies weet wanneer de bezorger komt, doe je meer moeite om dan ook echt thuis te zijn. Dit betekent dat je bezorger minder vaak voor een dichte deur staat. Zelfs als hij een keertje veel te laat is, want tja die enorme file had jij niet kunnen voorzien, dan kunnen je klanten dit precies volgen in de app. Te laat komen kan een keer gebeuren als je maar zorgt dat je klant altijd goed op de hoogte is. En vergeet niet die telefoontjes die je de klantenservice bespaart waarin klanten vragen waar de chauffeur blijft. Als je klant dit zelf al kan inzien heeft jouw personeel tijd over voor andere dingen!

Nieuwsgierig?

Met het nauwkeurig live tracken van de bezorger verbeter je dus niet alleen de customer experience, je bespaart ook kosten. Waarom wachten tot morgen? Wil je meer weten over realtime bezorging? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je bericht is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Neem contact op

Meer blog posts

April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Patrick Okkersen
Als je een nieuwe auto koopt, dan weet je precies wat je daarvoor betaalt. Je bekijkt de catalogus en ziet de prijzen - inclusief de blinkende extra opties - overzichtelijk op een rij staan.
Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Patrick Okkersen
Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?
Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Daniel onderzocht hoe shared logistics kan worden ingezet in stedelijk gebied. Dit artikel gaat in op een van de voornaamste bevinding uit het onderzoek.
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een verbeterd design waarbij het nog makkelijker is om de bezorger te volgen tot aan de voordeur. Hierdoor hoeven je klanten niet onnodig te wachten en weten ze precies waar ze aan toe zijn.
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Patrick Okkersen
We leven in een tijd waarin we toegang hebben tot alle informatie. Of het nu gaat om nieuwsberichten of de status van je bestelling, met één klik op de knop weet je precies waar je aan toe bent.
Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Patrick Okkersen
Al weken is Covid het onderwerp van gesprek. Kranten schrijven in dikgedrukte koppen. Ziekenhuizen stromen vol, maatregelen worden aangescherpt: de tweede Coronagolf is een feit.
Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Patrick Okkersen
Of je nu een beginnende bezorgdienst hebt of een doorgewinterde bezorggoeroe bent, je weet dat jouw succes afhangt van stipte en snelle bezorging. Vooruit, je routes kunnen wat efficiënter, maar het gaat goed. Of kan het tóch anders?
Lees verder
arrow
November 26, 2020

Pas op voor boetes; ACM houdt bezorgingen in de gaten

Patrick Okkersen
Zet jij je al schrap voor de extra bezorgingen tijdens de feestdagen? Let op dat je je klanten niet misleidt met mooie beloftes, het kan je een forse boete opleveren!
Lees verder
arrow
September 29, 2020

De Consumentenbond voor de klacht, RoutiGo voor de oplossing.

Patrick Okkersen
De Consumentenbond zou de Consumentenbond niet zijn zonder rapport over ons online koopgedrag. Conclusie: we bestellen steeds meer online. Maar daarmee is het verhaal niet af. Het regent namelijk klachten over online bezorging.
Lees verder
arrow
September 15, 2020

Verstoppertje spelen met pakketjes

Patrick Okkersen
Ons oog viel op het artikel van Linda Akkermans over het spelen van verstoppertje met pakketjes. Gelukkig heeft RoutiGo slimme software ontwikkeld waardoor verstoppertje spelen verleden tijd is!
Lees verder
arrow
September 21, 2020

Bezorgschaamte te lijf: duurzaam bezorgen met RoutiGo

Patrick Okkersen
Nog niet zo lang geleden lazen we in een blog van Mariëlle Markgraaf op Sendcloud.nl een nieuwe term: bezorgschaamte. Wàt? Ja, je leest het goed! Nadat in 2019 de vliegschaamte werd geïntroduceerd, staat 2020 in het teken van de bezorgschaamte.
Lees verder
arrow
March 30, 2020

Klant aan het woord: Fort Negen

Patrick Okkersen
Fort Negen is een bakkerij uit Amsterdam die normaal zijn brood aan restaurants levert. Omdat de horeca allemaal dicht ging moesten ze creatief zijn.
Lees verder
arrow
May 20, 2020

De last-mile van grote of kwetsbare producten

Patrick Okkersen
Bij pakketbezorging denken we vaak aan de doosjes die PostNL komt brengen. Kleding, een boek of een koptelefoon. Maar de last-mile gaat zoveel verder dan dat. Wat is de beste manier om dat meubelstuk, die autoband of een dakgoot te verplaatsen?
Lees verder
arrow
May 11, 2020

Klant aan het woord: Upperbloom & Fietsbezorging

Patrick Okkersen
RoutiGo is ook perfect voor bezorging met de elektrische fiets. Dit ondervinden de mannen van Upperbloom.
Lees verder
arrow