Blog overview
/
Hoe het live volgen van de bezorger je meer oplevert dan alleen een geweldige klantervaring!

Hoe het live volgen van de bezorger je meer oplevert dan alleen een geweldige klantervaring!

6/3/2020
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Elk bedrijf wil natuurlijk een geweldige klantervaring realiseren, ook tijdens de bezorging. Het live kunnen volgen van de bezorger is daarbij enorm belangrijk!

Klanten hoeven dan namelijk nooit meer onnodig te wachten. Dat klinkt misschien als een kostenpost, maar vergis je niet, het live volgen levert jou juist directe voordelen op!

Het bezorgen van morgen

Picnic begon ermee; het tot op de minuut live volgen van de bezorger tot aan de voordeur. Het gaf de klanten realtime inzicht over het aankomstmoment zoals Uber dat al kon bieden. De nieuwe standaard is gezet! Sindsdien verwachten consumenten dat ze realtime worden geïnformeerd zodat ze precies weten wanneer de bezorger er is. Het kunnen volgen van je bestelling tot aan de voordeur leidt ertoe dat de ontvanger altijd op de hoogte is en niet meer onnodig hoeft te wachten. Het toevoegen van deze functionaliteit aan jouw bezorgservice verhoogt uiteraard je klanttevredenheid en loyaliteit, maar de voordelen gaan verder dan dat..

Een half uur winnen per dag?

Bezorgdiensten die werken met het systeem van live tracking ervaren meer voordelen dan alleen een verhoging in klanttevredenheid. Ze merken dat sinds ze deze service bieden, klanten al vaak klaar staan bij de voordeur om hun pakket in ontvangst te nemen. Ja echt! En dit bespaart tijd, veel tijd. Stel je voor dat je een route door de binnenstad rijdt, waarbij de bezorger vaak staat te wachten tot de klant van vier-hoog naar beneden komt om het pakket aan te nemen. Laten we zeggen dat dit gemiddeld 1 minuut duurt. Doet je chauffeur 5 stops per uur? Dan scheelt dit hem al gauw 5 minuten per uur! Op een hele route wint hij hier dus gemiddeld een half uur tijd mee. Een half uur dat je hem minder hoeft te betalen of waarin hij nog twee pakketjes extra kan bezorgen! En zelfs al verander je niks, dan geef je je bezorger puur wat extra ademruimte om rustig zijn route af te maken. En vergeet niet, in die gewonnen minuten blokkeert het busje niet de weg en word je chauffeur minder nat geregend door die enorme bui die nét overtrekt. Goed voor zijn humeur!

Een bezorging die voelt als een afspraak

Bovendien zorgt het live volgen van de bezorger tot de voordeur ervoor dat klanten het gevoel hebben dat ze een afspraak hebben. Als je precies weet wanneer de bezorger komt, doe je meer moeite om dan ook echt thuis te zijn. Dit betekent dat je bezorger minder vaak voor een dichte deur staat. Zelfs als hij een keertje veel te laat is, want tja die enorme file had jij niet kunnen voorzien, dan kunnen je klanten dit precies volgen in de app. Te laat komen kan een keer gebeuren als je maar zorgt dat je klant altijd goed op de hoogte is. En vergeet niet die telefoontjes die je de klantenservice bespaart waarin klanten vragen waar de chauffeur blijft. Als je klant dit zelf al kan inzien heeft jouw personeel tijd over voor andere dingen!

Nieuwsgierig?

Met het nauwkeurig live tracken van de bezorger verbeter je dus niet alleen de customer experience, je bespaart ook kosten. Waarom wachten tot morgen? Wil je meer weten over realtime bezorging? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

March 27, 2024

Stap in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve event op 11 april

Patrick Okkersen
Stap donderdag 11 april in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve klantevent: "Logistic & Delivery lunch"!
Lees verder
arrow
November 6, 2023

Green Friday vs Black Friday: Business Development Director Anick vertelt

Anick Quee - De Buijzer
Anick: “Dat Black Friday anders móét, is inmiddels wel duidelijk. Maar dat het ook anders kán, is bij velen nog onbekend.
Lees verder
arrow
November 1, 2023

RoutiGo wint de Computable Awards in de Categorie Customer Experience

Patrick Okkersen
RoutiGo heeft maandagavond de Computable Awards gewonnen in de categorie Customer Experience.
Lees verder
arrow
November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow