Blog overview
/
De last-mile van grote of kwetsbare producten

De last-mile van grote of kwetsbare producten

20/5/2020
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Bij pakketbezorging denken we vaak aan de doosjes die PostNL komt brengen. Kleding, een boek of een koptelefoon. Maar de last-mile gaat zoveel verder dan dat. Wat is de beste manier om dat meubelstuk, die autoband of een dakgoot te verplaatsen?

In eigen hand

Bedrijven die producten moeten vervoeren met een afwijkende maat, willen het vervoer vaak graag in eigen hand houden. Het vervoer van dergelijke producten via een regulier netwerk is vaak te duur, te moeilijk of te kwetsbaar. Bovendien heb je meer dan eens te maken met installatiewerkzaamheden. Immers, die dakgoot moet nog geplaatst en die sneeuwklokjesboom moet nog geplant. Hoe pakken anderen dit aan?

Dakgoten

Een dakgoot is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een online bestelling. Maar ook dit lange en vrij onhandige attribuut moet vervoerd én direct geïnstalleerd worden bij klanten thuis. De Dakgoot Groep uit Schaijk weet hier alles van. Ze hebben misschien maar een tiental stops op één dag vanwege de lange installatietijd, maar ook dan biedt een goed planningsprogramma een uitkomst. Hun klanten vinden het erg fijn om goed geïnformeerd te worden over de aankomsttijd van de monteurs. Want juist voor zulke online bestellingen wil (en moet je vaak) thuis zijn. En als mensen je zo nauwkeurig kunnen volgen tot aan de voordeur, is de kans groot dat de koffie klaarstaat.

Hoveniers

Als hovenier is het extra belangrijk om je vrachtwagenindeling goed van te voren te weten. Je zou toch maar de volgorde van stops niet helemaal op orde hebben, en opeens de boom die helemaal achterin staat als eerste moeten planten in de tuin van je klant. Het is daarom handig om al je stops efficiënt van te voren in te plannen zodat de volgorde al ruim op tijd bekend is bij zowel je bezorgers als je klanten.

Auto-onderdelen

Ook in de autobranche worden producten thuisbezorgd of reparaties op locatie gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de reparatie van autoruiten of het laten thuisbezorgen van de nieuwe winterbanden. Dit zijn vaak kwetsbare producten die je niet makkelijk even meegeeft aan PostNL. Vaak ontvangen je bestellingen door het hele land. Sommige van je klanten bestellen de winterbanden al ver van te voren, maar je andere klant liep gisteren plots het sterretje in de ruit op en wil de reparatie graag last-minute inplannen. Hoe lekker is het dan dat je je planning makkelijk kan bijsturen en aanpassen?

Tuinmeubelen

Ook meubelstukken zijn vaak groot en onhandig te vervoeren. Een voorbeeld van een bedrijf dat de bezorging in eigen handen hield is AVH Outdoor. Zij verkopen tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land. Het bedrijf is in twee jaar tijd enorm gegroeid, wat ze ook in het aantal bussen dat ze hebben rondrijden terugzien. Plannen in Excel was geen optie meer. Bovendien is het ook belangrijk om goed te kunnen communiceren met de ontvangers over het bezorgmoment, omdat mensen graag persoonlijk hun tuinmeubelen in ontvangst nemen. AVH Outdoor koos voor RoutiGo. Jasper van der Linden, manager online marketing van AVH Outdoor: ‘Het is een modern bedrijf, hun website ziet er goed en strak uit en hun boodschap is helder. Kortom, RoutiGo sprong er voor ons echt uit. We hebben ze uitgenodigd voor een gesprek en the rest is history.’

Ook dat wow-moment creëren?

Ook in een branche waar de logistiek een extra uitdaging vormt, kun je je onderscheiden door dat wow-moment in de bezorging te creëren. RoutiGo biedt namelijk alles wat je nodig hebt om efficiënt en klantvriendelijk te bezorgen. Dankzij een klein en deskundig team kunnen wij razendsnel schakelen. Het meedenken over oplossingen voor jouw uitdagingen, is waar wij ’s ochtends voor uit bed springen. Ook beginnen met RoutiGo? Of wil je meer informatie? We staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je bericht is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Neem contact op

Meer blog posts

April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Patrick Okkersen
Als je een nieuwe auto koopt, dan weet je precies wat je daarvoor betaalt. Je bekijkt de catalogus en ziet de prijzen - inclusief de blinkende extra opties - overzichtelijk op een rij staan.
Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Patrick Okkersen
Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?
Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Daniel onderzocht hoe shared logistics kan worden ingezet in stedelijk gebied. Dit artikel gaat in op een van de voornaamste bevinding uit het onderzoek.
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een verbeterd design waarbij het nog makkelijker is om de bezorger te volgen tot aan de voordeur. Hierdoor hoeven je klanten niet onnodig te wachten en weten ze precies waar ze aan toe zijn.
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Patrick Okkersen
We leven in een tijd waarin we toegang hebben tot alle informatie. Of het nu gaat om nieuwsberichten of de status van je bestelling, met één klik op de knop weet je precies waar je aan toe bent.
Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Patrick Okkersen
Al weken is Covid het onderwerp van gesprek. Kranten schrijven in dikgedrukte koppen. Ziekenhuizen stromen vol, maatregelen worden aangescherpt: de tweede Coronagolf is een feit.
Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Patrick Okkersen
Of je nu een beginnende bezorgdienst hebt of een doorgewinterde bezorggoeroe bent, je weet dat jouw succes afhangt van stipte en snelle bezorging. Vooruit, je routes kunnen wat efficiënter, maar het gaat goed. Of kan het tóch anders?
Lees verder
arrow
November 26, 2020

Pas op voor boetes; ACM houdt bezorgingen in de gaten

Patrick Okkersen
Zet jij je al schrap voor de extra bezorgingen tijdens de feestdagen? Let op dat je je klanten niet misleidt met mooie beloftes, het kan je een forse boete opleveren!
Lees verder
arrow
September 29, 2020

De Consumentenbond voor de klacht, RoutiGo voor de oplossing.

Patrick Okkersen
De Consumentenbond zou de Consumentenbond niet zijn zonder rapport over ons online koopgedrag. Conclusie: we bestellen steeds meer online. Maar daarmee is het verhaal niet af. Het regent namelijk klachten over online bezorging.
Lees verder
arrow
September 15, 2020

Verstoppertje spelen met pakketjes

Patrick Okkersen
Ons oog viel op het artikel van Linda Akkermans over het spelen van verstoppertje met pakketjes. Gelukkig heeft RoutiGo slimme software ontwikkeld waardoor verstoppertje spelen verleden tijd is!
Lees verder
arrow
September 21, 2020

Bezorgschaamte te lijf: duurzaam bezorgen met RoutiGo

Patrick Okkersen
Nog niet zo lang geleden lazen we in een blog van Mariëlle Markgraaf op Sendcloud.nl een nieuwe term: bezorgschaamte. Wàt? Ja, je leest het goed! Nadat in 2019 de vliegschaamte werd geïntroduceerd, staat 2020 in het teken van de bezorgschaamte.
Lees verder
arrow
March 30, 2020

Klant aan het woord: Fort Negen

Patrick Okkersen
Fort Negen is een bakkerij uit Amsterdam die normaal zijn brood aan restaurants levert. Omdat de horeca allemaal dicht ging moesten ze creatief zijn.
Lees verder
arrow
May 11, 2020

Klant aan het woord: Upperbloom & Fietsbezorging

Patrick Okkersen
RoutiGo is ook perfect voor bezorging met de elektrische fiets. Dit ondervinden de mannen van Upperbloom.
Lees verder
arrow
July 3, 2020

Wil je een nauwkeurige planning? Vergeet de stoptijd niet!

Patrick Okkersen
Bij het maken van een goede planning probeer je zo nauwkeurig mogelijk te zijn. Vaak begin je bij het inschatten hoelang het duurt om van A naar B te rijden.
Lees verder
arrow