Blog overview
/
De last-mile van grote of kwetsbare producten

De last-mile van grote of kwetsbare producten

20/5/2020
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Bij pakketbezorging denken we vaak aan de doosjes die PostNL komt brengen. Kleding, een boek of een koptelefoon. Maar de last-mile gaat zoveel verder dan dat. Wat is de beste manier om dat meubelstuk, die autoband of een dakgoot te verplaatsen?

In eigen hand

Bedrijven die producten moeten vervoeren met een afwijkende maat, willen het vervoer vaak graag in eigen hand houden. Het vervoer van dergelijke producten via een regulier netwerk is vaak te duur, te moeilijk of te kwetsbaar. Bovendien heb je meer dan eens te maken met installatiewerkzaamheden. Immers, die dakgoot moet nog geplaatst en die sneeuwklokjesboom moet nog geplant. Hoe pakken anderen dit aan?

Dakgoten

Een dakgoot is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een online bestelling. Maar ook dit lange en vrij onhandige attribuut moet vervoerd én direct geïnstalleerd worden bij klanten thuis. De Dakgoot Groep uit Schaijk weet hier alles van. Ze hebben misschien maar een tiental stops op één dag vanwege de lange installatietijd, maar ook dan biedt een goed planningsprogramma een uitkomst. Hun klanten vinden het erg fijn om goed geïnformeerd te worden over de aankomsttijd van de monteurs. Want juist voor zulke online bestellingen wil (en moet je vaak) thuis zijn. En als mensen je zo nauwkeurig kunnen volgen tot aan de voordeur, is de kans groot dat de koffie klaarstaat.

Hoveniers

Als hovenier is het extra belangrijk om je vrachtwagenindeling goed van te voren te weten. Je zou toch maar de volgorde van stops niet helemaal op orde hebben, en opeens de boom die helemaal achterin staat als eerste moeten planten in de tuin van je klant. Het is daarom handig om al je stops efficiënt van te voren in te plannen zodat de volgorde al ruim op tijd bekend is bij zowel je bezorgers als je klanten.

Auto-onderdelen

Ook in de autobranche worden producten thuisbezorgd of reparaties op locatie gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de reparatie van autoruiten of het laten thuisbezorgen van de nieuwe winterbanden. Dit zijn vaak kwetsbare producten die je niet makkelijk even meegeeft aan PostNL. Vaak ontvangen je bestellingen door het hele land. Sommige van je klanten bestellen de winterbanden al ver van te voren, maar je andere klant liep gisteren plots het sterretje in de ruit op en wil de reparatie graag last-minute inplannen. Hoe lekker is het dan dat je je planning makkelijk kan bijsturen en aanpassen?

Tuinmeubelen

Ook meubelstukken zijn vaak groot en onhandig te vervoeren. Een voorbeeld van een bedrijf dat de bezorging in eigen handen hield is AVH Outdoor. Zij verkopen tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land. Het bedrijf is in twee jaar tijd enorm gegroeid, wat ze ook in het aantal bussen dat ze hebben rondrijden terugzien. Plannen in Excel was geen optie meer. Bovendien is het ook belangrijk om goed te kunnen communiceren met de ontvangers over het bezorgmoment, omdat mensen graag persoonlijk hun tuinmeubelen in ontvangst nemen. AVH Outdoor koos voor RoutiGo. Jasper van der Linden, manager online marketing van AVH Outdoor: ‘Het is een modern bedrijf, hun website ziet er goed en strak uit en hun boodschap is helder. Kortom, RoutiGo sprong er voor ons echt uit. We hebben ze uitgenodigd voor een gesprek en the rest is history.’

Ook dat wow-moment creëren?

Ook in een branche waar de logistiek een extra uitdaging vormt, kun je je onderscheiden door dat wow-moment in de bezorging te creëren. RoutiGo biedt namelijk alles wat je nodig hebt om efficiënt en klantvriendelijk te bezorgen. Dankzij een klein en deskundig team kunnen wij razendsnel schakelen. Het meedenken over oplossingen voor jouw uitdagingen, is waar wij ’s ochtends voor uit bed springen. Ook beginnen met RoutiGo? Of wil je meer informatie? We staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

March 27, 2024

Stap in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve event op 11 april

Patrick Okkersen
Stap donderdag 11 april in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve klantevent: "Logistic & Delivery lunch"!
Lees verder
arrow
November 6, 2023

Green Friday vs Black Friday: Business Development Director Anick vertelt

Anick Quee - De Buijzer
Anick: “Dat Black Friday anders móét, is inmiddels wel duidelijk. Maar dat het ook anders kán, is bij velen nog onbekend.
Lees verder
arrow
November 1, 2023

RoutiGo wint de Computable Awards in de Categorie Customer Experience

Patrick Okkersen
RoutiGo heeft maandagavond de Computable Awards gewonnen in de categorie Customer Experience.
Lees verder
arrow
November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow