Blog overview
/
Aanklooien of improviseren? That’s the question.

Aanklooien of improviseren? That’s the question.

19/11/2018
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

In deze blog zoomen we in op het eerste deel van dit proces: plannen. Ook wel bekend als improviseren 2.0.

Onze vorige blog ging over het belang van het continu doorlopen van het plan-do-check-act-proces. Verzin wat je gaat doen, ga het doen, check vervolgens of het ook zo gegaan is als je had gepland, en zo niet: pas je plan aan. In deze blog zoomen we in op het eerste deel van dit proces: plannen. Ook wel bekend als improviseren 2.0.

Kennis maakt het verschil

Er zijn allerlei manieren van plannen. Mensen plannen vaak op basis van ervaring. Dat is op zich niet fout, want ervaring is belangrijk. Maar het woord ‘ervaring’ staat niet voor niets in het Verwarwoordenboek. Je hebt ervaring in iets als je over kundigheid of kennis beschikt, niet als je een gevoel bij iets hebt. Het woord ‘kennis’ maakt het verschil. Want écht plannen doe je op basis van kennis, van feiten, van ervaringen die je hebt vastgelegd in systemen.

‘Als je niet plant, ben je aan het aanklooien’

Hoe sterk de planning ook is, we weten inmiddels – ja, uit ervaring – dat er altijd iets in de planning verandert op het moment dat je ’s ochtends op pad gaat. Je krijgt nog even snel een extra pakje toegestopt of je krijgt de melding dat iemand op de route onverwacht toch niet thuis is. En het heeft weinig zin ergens heen te rijden als je weet dat niemand opendoet. Plannen is dus geen statisch iets, het is iets dynamisch en ook die dynamiek moet je als gegeven nemen. Een wijs man vertelde ons ooit: ‘Als je niet plant, ben je aan het aanklooien. Als je wel plant en je moet je planning aanpassen, dan ben je aan het improviseren.’ Een waarheid als een koe. Je kunt alleen improviseren als je een planning hebt waar je vanuit gaat. Anders ben je aan het aanklooien, en daar houden we niet van.

199 tabbladen vol gegevens

Een tijdje geleden waren we op bezoek bij een groot bedrijf. We noemen uiteraard geen namen, maar geloof ons, je kent het bedrijf. Ze hadden een nieuw, revolutionair plansysteem geïntroduceerd. Het oude plansysteem bestond uit A4-papier dat ’s ochtends om een uur of 2 op volgorde gelegd ging worden. Het nieuwe, revolutionaire systeem heette… Excel! Het enige minpuntje? Alleen de jongen die het had ontworpen wist hoe hij van de 199 tabbladen vol gegevens chocola kon maken.

Met het vliegtuig over de A1

Als we kijken naar de verschillende fases van plannen, zien we dat bedrijven van oorsprong plannen op papier. Op een gegeven moment stappen ze over naar Excel, maar eigenlijk doen ze niet meer dan de oude werkwijze met papier kopiëren naar het digitale ‘papier’ van Excel. De volgende fase is overstappen van Excel naar een plansysteem. Maar ook daar gaat het vaak fout omdat men vasthoudt aan de bestaande werkwijze: het plansysteem wordt ingericht alsof het nog steeds om die stapel met losse vellen papier gaat. Dat heeft alles met een vorm van volwassenheid te maken. Je moet je werkwijze veranderen. Anders is het alsof je met een vliegtuig boven de snelweg navigeert van Amsterdam via de Ring van Antwerpen naar Calais, en zo via de A1 naar Parijs, om daar tot de conclusie te komen dat een vliegtuig een waardeloos vervoermiddel is.

Plan gewoon even snel opnieuw

Stap je over naar een planoplossing, gebruik die dan zoals een planoplossing bedoeld is. In de oude situatie ging je om 2 uur ’s ochtends plannen. Als er ’s ochtends een extra pakketje bijkwam, veroorzaakte dat chaos. Met een goed plansysteem, plan je gewoon even snel opnieuw. Natuurlijk moet je rekening houden met het aantal auto’s en de mensen die je hebt, maar de planning van de route kun je snel aanpassen. Dat is wat je noemt improviseren 2.0.

Meer weten?

Over twee weken zoomen we in op de volgende fase: do. Je gaat rijden en pakketjes afleveren, en ondertussen verzamel je data om de volgende keer weer beter te plannen. Nu al meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

March 27, 2024

Stap in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve event op 11 april

Patrick Okkersen
Stap donderdag 11 april in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve klantevent: "Logistic & Delivery lunch"!
Lees verder
arrow
November 6, 2023

Green Friday vs Black Friday: Business Development Director Anick vertelt

Anick Quee - De Buijzer
Anick: “Dat Black Friday anders móét, is inmiddels wel duidelijk. Maar dat het ook anders kán, is bij velen nog onbekend.
Lees verder
arrow
November 1, 2023

RoutiGo wint de Computable Awards in de Categorie Customer Experience

Patrick Okkersen
RoutiGo heeft maandagavond de Computable Awards gewonnen in de categorie Customer Experience.
Lees verder
arrow
November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow