Blog overview
/
Techniek; het blijft toch mensenwerk

Techniek; het blijft toch mensenwerk

11/6/2018
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Hoe kijk jij aan tegen de zelfrijdende auto? Hoor jij bij de groep jubelende enthousiastelingen of bij hen die hun vraagtekens zetten bij deze nieuwe technologie?

Hoe hard we ook gillen dat deze auto er vandaag of morgen komt, we weten allemaal, fan of niet, dat dit project in de praktijk nog tegen behoorlijk wat ‘verkeersdrempels’ aanloopt. Menselijk handelen mist en dat vinden we eng. Niet gek ook, want de mens blijft een factor in technologie. Zo ook bij RoutiGo. Hoe zorg je er nou voor dat je het meeste haalt uit een tool als RoutiGo? En hoe zorg je ervoor dat de operatie daarmee ook echt verder komt?

Zet denkkracht centraal

Een app impliceert al snel dat de techniek alléén een probleem oplost. Daarin gaan wij voorbij aan een hoop achterliggende denkkracht. Ideeën waardoor de techniek tot stand kwam en ideeën die een operatie, naast technische tools, verder helpen. Bij RoutiGo liggen wij er oprecht ’s nachts wakker van als een klant kampt met een probleem. Onder de douche of in bed ontstaan dan nieuwe ideeën, die wij de volgende ochtend in praktijk brengen. Dat doen wij naast het aanbieden van technologie ook gewoon door naar de klant toe te rijden en hem te helpen; face to face.

Adoptie: het blijft toch mensenwerk

Een van onze klanten wil zelfstandig boodschappen bezorgen. Hij is van mening dat hij dat alleen succesvol kan doen wanneer hij zijn klanten kan vertellen wanneer hij precies bij hen op de stoep staat. Hij schakelde ons in en wij hielpen hem met de app. Op papier; een samenwerking tussen techniek (de app) en de eindgebruiker die niet mis kan gaan. In de praktijk; chauffeurs die anders moeten werken en bestaande IT systemen die niet meewerken. Het koppelen van systemen is niet moeilijk, ervoor zorgen dat er uit het systeem komt wat eruit moet komen, is ook niet moeilijk. Maar op het moment dat mensen, werknemers, met hun vingers het toetsenbord aanraken, gaat het vaak mis. Uiteindelijk blijft logistiek werken, ook via een app, voorlopig nog mensenwerk.

Begeleidt de operatie!

Het bieden van de juiste persoonlijke begeleiding is hierin dan ook essentieel, vinden wij. Naast onze app bieden we dan ook persoonlijke aandacht en know how. Heel veel ervaring, opgedaan bij onze andere klanten in de logistiek. Is er een probleem, dan kijken we mee, komen we naar je toe en lossen we het op. Dat heeft weinig te maken met software, maar zit hem in de operatie. Wij verschuilen ons niet achter techniek, maar gaan problemen samen te lijf. De gehele operatie ondersteunen wij. Met menselijk denken en adequaat handelen. En dat biedt meerwaarde.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Patrick Okkersen
Als je een nieuwe auto koopt, dan weet je precies wat je daarvoor betaalt. Je bekijkt de catalogus en ziet de prijzen - inclusief de blinkende extra opties - overzichtelijk op een rij staan.
Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Patrick Okkersen
Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?
Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Daniel onderzocht hoe shared logistics kan worden ingezet in stedelijk gebied. Dit artikel gaat in op een van de voornaamste bevinding uit het onderzoek.
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een verbeterd design waarbij het nog makkelijker is om de bezorger te volgen tot aan de voordeur. Hierdoor hoeven je klanten niet onnodig te wachten en weten ze precies waar ze aan toe zijn.
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Patrick Okkersen
We leven in een tijd waarin we toegang hebben tot alle informatie. Of het nu gaat om nieuwsberichten of de status van je bestelling, met één klik op de knop weet je precies waar je aan toe bent.
Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Patrick Okkersen
Al weken is Covid het onderwerp van gesprek. Kranten schrijven in dikgedrukte koppen. Ziekenhuizen stromen vol, maatregelen worden aangescherpt: de tweede Coronagolf is een feit.
Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Patrick Okkersen
Of je nu een beginnende bezorgdienst hebt of een doorgewinterde bezorggoeroe bent, je weet dat jouw succes afhangt van stipte en snelle bezorging. Vooruit, je routes kunnen wat efficiënter, maar het gaat goed. Of kan het tóch anders?
Lees verder
arrow