Blog overview
/
Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

19/2/2021
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?

Je parkeert je auto op de stoep. Knipperlicht aan, even je pakket afleveren. Verderop staat een bestelbus een bank uit te laden. Een verhuisladder blokkeert de weg. In je zijspiegel zie je een stroom fietsers naderen. Snel wegrijden? Vergeet het maar. Een maandagochtend in een binnenstad. Het aantal auto’s is niet meer te tellen en frisse lucht lijkt iets uit het verleden. Niet voor niets staan milieu en leefbaarheid op de agenda’s van de stedelijke planners. Denk bijvoorbeeld aan het zero-emission plan van de gemeente Rotterdam, waar in 2030 de C02 uitstoot 49% lager moet zijn dan in 2021. Of aan shared logistics projecten, waarbij ritten worden gecombineerd om het aantal voertuigen in de steden terug te dringen. Er wordt dus hard gewerkt aan oplossingen om steden leefbaar te houden. In de nabije toekomst wordt van jou als vervoerder verwacht dat ook jij daar een bijdrage aan levert. Maar hoe doe je dat? Waar hou je rekening mee en hoe pas je je middelen daarop aan? Efficiënte routeplanning voor stadslogistiek is je eerste stap.

Nieuwe oplossingen voor stadslogistiek

Binnen de stedelijke logistiek wordt er gesproken over de milieuvriendelijke last mile. Die last mile is de laatste weg – in dit geval in de binnenstad - die een pakketje aflegt om bij de consument te komen. En precies dáár zit het probleem: de steden zijn overvol, de pakketdiensten rijden met teveel bestelbusjes rond, er is weinig ruimte, weinig efficiëntie en de CO2 uitstoot overschrijdt gewenste limieten. Er wordt daarom steeds meer onderzoek gedaan naar oplossingen voor die stedelijke last mile. Het combineren van ritten, het inzetten van elektrische voertuigen en “slim” rijden zijn daarbij beoogde oplossingen.

Optimale routes rijden in de stad

Als vervoerder wil je je bijdrage leveren aan deze oplossingen binnen de stadslogistiek. Sterker nog, dat wordt van je verwacht als je in de nabije toekomst wil blijven bezorgen in stedelijk gebied. Dat vraagt om goede planning. Het zal je niet verbazen dat routeplanning hierin een zeer belangrijke rol speelt. Met routeplanners plan je namelijk makkelijk de optimale routes en rijd je de korte afstanden tussen verschillende stops. Daarmee zorg je dus voor minder C02 uitstoot en minder voertuigen in de stad.

De meest efficiënte planning

Maar als het op stadslogistiek aankomt, blijken niet alle routeplanners geschikt te zijn voor optimale routeplanning in de steden. Zo moet je voor het rijden in de stad bijvoorbeeld verschillende voertuigen kunnen invoeren in je planner. Denk bijvoorbeeld aan een fietsprofiel voor fietsroutes in de binnenstad of routes met laadpalen voor je elektrische voertuigen. Voor je tijdsplanning is het bovendien belangrijk dat je routeplanner rekening houdt met verschillende snelheden van voertuigen of verwachte lostijden, zodat je een gedetailleerde ETA kunt aanhouden. Ook is het belangrijk om goed met de ontvanger te kunnen communiceren, in de stad kan het zomaar gebeuren dat je door drukte verlaat bent.

Laat je niet ontmoedigen

Ook al gebruik je de meest geavanceerde routeplanner voor stadslogistiek, zelfs dan zijn er nog een aantal hobbels op de stedelijke wegen. Zo is de regelgeving binnen de steden vaak onduidelijk. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende tijdvensters die steden hanteren voor bezorging. Ook de infrastructuur binnen steden is nog niet optimaal ingericht voor de nieuwe oplossingen voor stadsdistributie. Zo zijn steden bijvoorbeeld niet ingericht op het makkelijk kunnen beleveren van winkels, zijn er te weinig laad- en losplaatsen en zijn er nog weinig mogelijkheden om elektrische voertuigen efficiënt en snel op te laden. Ook de eindontvangers maken het je niet makkelijk. Winkels openen op maandagochtend – een belangrijk leveringsmoment -  pas om 11:00 uur, terwijl het tijdvenster voor bezorging in de straat om 12:00 afloopt.

Gunstige trends en ontwikkelingen

Ondanks de bovengenoemde oorzaken voor inefficiëntie stadslogistiek doe je er goed aan om blijven investeren. In denkwerk, in mogelijkheden en natuurlijk in middelen zoals goede routeplanners. Met andere woorden, laat je niet ontmoedigen. Trends en ontwikkelingen binnen de stedelijke logistiek laten namelijk een gunstig beeld voor de toekomst zien.Zo zullen de routes in de toekomst met behulp van real time verkeer optimaal kunnen worden ingepland, waarbij ook aangeven wordt welke laad- en losplaatsen beschikbaar zijn. Daarnaast blijft de nadruk liggen op zero-emission plannen, waardoor “schoon transport” steeds populairder wordt. Elektrische vrachtwagens, bestelbusjes en bakfietsen zullen daardoor steeds vaker in het stedelijke straatbeeld voorkomen. Daarmee zullen er meer laadpalen komen of worden bijvoorbeeld fietspaden verbreed om het gebruik van elektrische bakfietsen bij bezorging te bevorderen.

Vragen over stadslogistiek?

Ons advies? Investeer in de toekomst en blijf je tijd vooruit. Wil je blijven bezorgen in stedelijk gebied, laat je dan adviseren over stadslogistiek. Kunnen we je helpen of heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met RoutiGo, we helpen je graag op weg!Dit artikel kwam tot stand aan de hand van het onderzoek van Daniël Goud, “ De beste inzet van RoutiGo in stadslogistieke en sharing logistics concepten”, 2021.  

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je bericht is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Neem contact op

Meer blog posts

April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Patrick Okkersen
Als je een nieuwe auto koopt, dan weet je precies wat je daarvoor betaalt. Je bekijkt de catalogus en ziet de prijzen - inclusief de blinkende extra opties - overzichtelijk op een rij staan.
Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Daniel onderzocht hoe shared logistics kan worden ingezet in stedelijk gebied. Dit artikel gaat in op een van de voornaamste bevinding uit het onderzoek.
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een verbeterd design waarbij het nog makkelijker is om de bezorger te volgen tot aan de voordeur. Hierdoor hoeven je klanten niet onnodig te wachten en weten ze precies waar ze aan toe zijn.
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Patrick Okkersen
We leven in een tijd waarin we toegang hebben tot alle informatie. Of het nu gaat om nieuwsberichten of de status van je bestelling, met één klik op de knop weet je precies waar je aan toe bent.
Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Patrick Okkersen
Al weken is Covid het onderwerp van gesprek. Kranten schrijven in dikgedrukte koppen. Ziekenhuizen stromen vol, maatregelen worden aangescherpt: de tweede Coronagolf is een feit.
Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Patrick Okkersen
Of je nu een beginnende bezorgdienst hebt of een doorgewinterde bezorggoeroe bent, je weet dat jouw succes afhangt van stipte en snelle bezorging. Vooruit, je routes kunnen wat efficiënter, maar het gaat goed. Of kan het tóch anders?
Lees verder
arrow
November 26, 2020

Pas op voor boetes; ACM houdt bezorgingen in de gaten

Patrick Okkersen
Zet jij je al schrap voor de extra bezorgingen tijdens de feestdagen? Let op dat je je klanten niet misleidt met mooie beloftes, het kan je een forse boete opleveren!
Lees verder
arrow
September 29, 2020

De Consumentenbond voor de klacht, RoutiGo voor de oplossing.

Patrick Okkersen
De Consumentenbond zou de Consumentenbond niet zijn zonder rapport over ons online koopgedrag. Conclusie: we bestellen steeds meer online. Maar daarmee is het verhaal niet af. Het regent namelijk klachten over online bezorging.
Lees verder
arrow
September 15, 2020

Verstoppertje spelen met pakketjes

Patrick Okkersen
Ons oog viel op het artikel van Linda Akkermans over het spelen van verstoppertje met pakketjes. Gelukkig heeft RoutiGo slimme software ontwikkeld waardoor verstoppertje spelen verleden tijd is!
Lees verder
arrow
September 21, 2020

Bezorgschaamte te lijf: duurzaam bezorgen met RoutiGo

Patrick Okkersen
Nog niet zo lang geleden lazen we in een blog van Mariëlle Markgraaf op Sendcloud.nl een nieuwe term: bezorgschaamte. Wàt? Ja, je leest het goed! Nadat in 2019 de vliegschaamte werd geïntroduceerd, staat 2020 in het teken van de bezorgschaamte.
Lees verder
arrow
March 30, 2020

Klant aan het woord: Fort Negen

Patrick Okkersen
Fort Negen is een bakkerij uit Amsterdam die normaal zijn brood aan restaurants levert. Omdat de horeca allemaal dicht ging moesten ze creatief zijn.
Lees verder
arrow
May 20, 2020

De last-mile van grote of kwetsbare producten

Patrick Okkersen
Bij pakketbezorging denken we vaak aan de doosjes die PostNL komt brengen. Kleding, een boek of een koptelefoon. Maar de last-mile gaat zoveel verder dan dat. Wat is de beste manier om dat meubelstuk, die autoband of een dakgoot te verplaatsen?
Lees verder
arrow
May 11, 2020

Klant aan het woord: Upperbloom & Fietsbezorging

Patrick Okkersen
RoutiGo is ook perfect voor bezorging met de elektrische fiets. Dit ondervinden de mannen van Upperbloom.
Lees verder
arrow
July 3, 2020

Wil je een nauwkeurige planning? Vergeet de stoptijd niet!

Patrick Okkersen
Bij het maken van een goede planning probeer je zo nauwkeurig mogelijk te zijn. Vaak begin je bij het inschatten hoelang het duurt om van A naar B te rijden.
Lees verder
arrow