Blog overview
/
Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

19/2/2021
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?

Je parkeert je auto op de stoep. Knipperlicht aan, even je pakket afleveren. Verderop staat een bestelbus een bank uit te laden. Een verhuisladder blokkeert de weg. In je zijspiegel zie je een stroom fietsers naderen. Snel wegrijden? Vergeet het maar. Een maandagochtend in een binnenstad. Het aantal auto’s is niet meer te tellen en frisse lucht lijkt iets uit het verleden. Niet voor niets staan milieu en leefbaarheid op de agenda’s van de stedelijke planners. Denk bijvoorbeeld aan het zero-emission plan van de gemeente Rotterdam, waar in 2030 de C02 uitstoot 49% lager moet zijn dan in 2021. Of aan shared logistics projecten, waarbij ritten worden gecombineerd om het aantal voertuigen in de steden terug te dringen. Er wordt dus hard gewerkt aan oplossingen om steden leefbaar te houden. In de nabije toekomst wordt van jou als vervoerder verwacht dat ook jij daar een bijdrage aan levert. Maar hoe doe je dat? Waar hou je rekening mee en hoe pas je je middelen daarop aan? Efficiënte routeplanning voor stadslogistiek is je eerste stap.

Nieuwe oplossingen voor stadslogistiek

Binnen de stedelijke logistiek wordt er gesproken over de milieuvriendelijke last mile. Die last mile is de laatste weg – in dit geval in de binnenstad - die een pakketje aflegt om bij de consument te komen. En precies dáár zit het probleem: de steden zijn overvol, de pakketdiensten rijden met teveel bestelbusjes rond, er is weinig ruimte, weinig efficiëntie en de CO2 uitstoot overschrijdt gewenste limieten. Er wordt daarom steeds meer onderzoek gedaan naar oplossingen voor die stedelijke last mile. Het combineren van ritten, het inzetten van elektrische voertuigen en “slim” rijden zijn daarbij beoogde oplossingen.

Optimale routes rijden in de stad

Als vervoerder wil je je bijdrage leveren aan deze oplossingen binnen de stadslogistiek. Sterker nog, dat wordt van je verwacht als je in de nabije toekomst wil blijven bezorgen in stedelijk gebied. Dat vraagt om goede planning. Het zal je niet verbazen dat routeplanning hierin een zeer belangrijke rol speelt. Met routeplanners plan je namelijk makkelijk de optimale routes en rijd je de korte afstanden tussen verschillende stops. Daarmee zorg je dus voor minder C02 uitstoot en minder voertuigen in de stad.

De meest efficiënte planning

Maar als het op stadslogistiek aankomt, blijken niet alle routeplanners geschikt te zijn voor optimale routeplanning in de steden. Zo moet je voor het rijden in de stad bijvoorbeeld verschillende voertuigen kunnen invoeren in je planner. Denk bijvoorbeeld aan een fietsprofiel voor fietsroutes in de binnenstad of routes met laadpalen voor je elektrische voertuigen. Voor je tijdsplanning is het bovendien belangrijk dat je routeplanner rekening houdt met verschillende snelheden van voertuigen of verwachte lostijden, zodat je een gedetailleerde ETA kunt aanhouden. Ook is het belangrijk om goed met de ontvanger te kunnen communiceren, in de stad kan het zomaar gebeuren dat je door drukte verlaat bent.

Laat je niet ontmoedigen

Ook al gebruik je de meest geavanceerde routeplanner voor stadslogistiek, zelfs dan zijn er nog een aantal hobbels op de stedelijke wegen. Zo is de regelgeving binnen de steden vaak onduidelijk. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende tijdvensters die steden hanteren voor bezorging. Ook de infrastructuur binnen steden is nog niet optimaal ingericht voor de nieuwe oplossingen voor stadsdistributie. Zo zijn steden bijvoorbeeld niet ingericht op het makkelijk kunnen beleveren van winkels, zijn er te weinig laad- en losplaatsen en zijn er nog weinig mogelijkheden om elektrische voertuigen efficiënt en snel op te laden. Ook de eindontvangers maken het je niet makkelijk. Winkels openen op maandagochtend – een belangrijk leveringsmoment -  pas om 11:00 uur, terwijl het tijdvenster voor bezorging in de straat om 12:00 afloopt.

Gunstige trends en ontwikkelingen

Ondanks de bovengenoemde oorzaken voor inefficiëntie stadslogistiek doe je er goed aan om blijven investeren. In denkwerk, in mogelijkheden en natuurlijk in middelen zoals goede routeplanners. Met andere woorden, laat je niet ontmoedigen. Trends en ontwikkelingen binnen de stedelijke logistiek laten namelijk een gunstig beeld voor de toekomst zien.Zo zullen de routes in de toekomst met behulp van real time verkeer optimaal kunnen worden ingepland, waarbij ook aangeven wordt welke laad- en losplaatsen beschikbaar zijn. Daarnaast blijft de nadruk liggen op zero-emission plannen, waardoor “schoon transport” steeds populairder wordt. Elektrische vrachtwagens, bestelbusjes en bakfietsen zullen daardoor steeds vaker in het stedelijke straatbeeld voorkomen. Daarmee zullen er meer laadpalen komen of worden bijvoorbeeld fietspaden verbreed om het gebruik van elektrische bakfietsen bij bezorging te bevorderen.

Vragen over stadslogistiek?

Ons advies? Investeer in de toekomst en blijf je tijd vooruit. Wil je blijven bezorgen in stedelijk gebied, laat je dan adviseren over stadslogistiek. Kunnen we je helpen of heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met RoutiGo, we helpen je graag op weg!Dit artikel kwam tot stand aan de hand van het onderzoek van Daniël Goud, “ De beste inzet van RoutiGo in stadslogistieke en sharing logistics concepten”, 2021.  

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

March 27, 2024

Stap in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve event op 11 april

Patrick Okkersen
Stap donderdag 11 april in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve klantevent: "Logistic & Delivery lunch"!
Lees verder
arrow
November 6, 2023

Green Friday vs Black Friday: Business Development Director Anick vertelt

Anick Quee - De Buijzer
Anick: “Dat Black Friday anders móét, is inmiddels wel duidelijk. Maar dat het ook anders kán, is bij velen nog onbekend.
Lees verder
arrow
November 1, 2023

RoutiGo wint de Computable Awards in de Categorie Customer Experience

Patrick Okkersen
RoutiGo heeft maandagavond de Computable Awards gewonnen in de categorie Customer Experience.
Lees verder
arrow
November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow