Blog overview
/
Wil je een nauwkeurige planning? Vergeet de stoptijd niet!

Wil je een nauwkeurige planning? Vergeet de stoptijd niet!

3/7/2020
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Bij het maken van een goede planning probeer je zo nauwkeurig mogelijk te zijn. Vaak begin je bij het inschatten hoelang het duurt om van A naar B te rijden.

Maar de rijtijd van je bezorger is niet het enige waar je rekening mee moet houden. Voor een écht strakke planning heb je ook de stoptijd van de chauffeur nodig. In andere woorden; hoe lang is je bezorger na aankomst bij het huis van je klant bezig om het pakket te overhandigen? Vaak wordt er nu voor een standaard stoptijd gekozen, bijvoorbeeld altijd vijf minuten. Maar in werkelijkheid is de stoptijd altijd variabel. Bij de ene stop heeft de chauffeur misschien wel tien minuten nodig omdat hij of zij met een lift op een neer moet. Het volgende pakketje is misschien wel binnen één minuut in handen van je klant.

Race tegen de klok

Door met een standaard stoptijd te werken is een planning niet alleen minder nauwkeurig, het kan ook nogal wat stress opleveren bij de chauffeurs. Als er even iets tegenzit, is de planning niet meer haalbaar en wordt het afleveren van de pakketjes een onaangename race tegen de klok. Bovendien wil je natuurlijk je klanten zo nauwkeurig mogelijk informeren over je verwachte aankomsttijd (ETA). Als je stoptijd niet klopt, kan het dat je vooraf gecommuniceerde tijdvensters gaan afwijken. Om dus echt een goede planning te maken, zou je de daadwerkelijke lengte van de stops moeten gaan meten. Maar hoe doe je dat?

Geofencing

Door middel van geofencing kunnen we bij RoutiGo de planning een stuk nauwkeuriger maken. We leggen heel precies een virtuele lijn om de contouren van het huis of gebouw waar de chauffeur moet bezorgen. Zodra hij deze zone inrijdt, zetten we de stopwatch aan. Door te meten hoelang het duurt voor hij de zone weer uitgaat, weten we exact hoe lang hij bezig is geweest. Het enige wat je bezorger nodig heeft is een apparaat met GPS. En gelukkig heeft elke bezorger die tegenwoordig bij zich in zijn broekzak ;)

Ademruimte

Door de historische data te analyseren, kunnen we op dit moment al een nauwkeuriger gemiddelde geven voor jouw bedrijf dan de voor de vuist weg gekozen vijf minuten. Ook kunnen we inzien als bijvoorbeeld bepaalde wijken een langere stoptijd hebben of als het aantal pakketten dat de bezorger levert veel impact heeft. De volgende stap waar we mee bezig zijn, is het integreren van de historische data in de planning voor de toekomst. Zo kunnen we dan de stoptijden van vergelijkbare stops voorspellen. En dus op bedrijfsniveau, de planning steeds nauwkeuriger maken. Fijn voor de klant, en een beetje ademruimte voor de bezorgers. Twee vliegen in één klap!

Geïnspireerd?

Ook beginnen met RoutiGo? Of wil je meer informatie? We staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

March 27, 2024

Stap in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve event op 11 april

Patrick Okkersen
Stap donderdag 11 april in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve klantevent: "Logistic & Delivery lunch"!
Lees verder
arrow
November 6, 2023

Green Friday vs Black Friday: Business Development Director Anick vertelt

Anick Quee - De Buijzer
Anick: “Dat Black Friday anders móét, is inmiddels wel duidelijk. Maar dat het ook anders kán, is bij velen nog onbekend.
Lees verder
arrow
November 1, 2023

RoutiGo wint de Computable Awards in de Categorie Customer Experience

Patrick Okkersen
RoutiGo heeft maandagavond de Computable Awards gewonnen in de categorie Customer Experience.
Lees verder
arrow
November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow