Blog overview
/
Dit doen de nieuwste technologische hoogstandjes voor jou

Dit doen de nieuwste technologische hoogstandjes voor jou

28/8/2018
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Wow gaaf zeg, al die nieuwe technologische ontwikkelingen; Artificial Intelligence, robotisering, machine learning en meer. Daar moeten we wat mee! Maar wat dan eigenlijk precies? Hoe zet je deze technologische snufjes nu slim in?

Zoals het vaak gaat met nieuwe ontwikkelingen moet je eerst een aantal zaken op orde stellen; technologisch, maar soms ook organisatorisch. Wij hebben inmiddels een aardig trackrecord bij internationale logistieke partijen met dit soort technologische trajecten en nemen je mee in deze blog.

Volledige adresinformatie met Address Intelligence

Foutieve adressen, dichte deuren en inefficiëntie: daar maakt Address Intelligence korte metten mee. In de logistiek kampen we regelmatig met ongestructureerde data, die internationaal foutief aangeleverd wordt. Via machine learning is het nu mogelijk deze foutieve of incomplete adressen, kloppend te maken. In 99 procent van de gevallen achterhaalt de computer het juiste adres. Dat scheelt een boel handmatig zoekwerk en voorkomt niet geleverde pakketjes. Maar dat is nog niet alles. Address Intelligence omvat meer. Het biedt ons naast het adres zelf, ook informatie over de exacte afleverlocatie en de trefkans. Zo slaat deze slimme technologie vanuit eerdere data op dat fabriek X alleen tussen 9 en 5 geopend is en dat de levering niet via de voor- maar de achterdeur moet plaatsvinden. Waar deze informatie voorheen slechts in de hoofden van de ervaren leveranciers zat, is deze nu toegankelijk voor iedereen. Dus ook voor de leverancier die vandaag zijn allereerste dag draait. Dat werkt pas efficiënt.

Combineer leveringen met Synchronised Delivery Solution

Gemiddeld mislukken één op de vier leveringen. Keihard, maar het is de waarheid. Met Address Intelligence zetten we een eerste stap naar meer efficiëntie. Synchronised Delivery Solution doet daar nog een schepje bovenop. Het combineert een levering van klant A met die van klant B of met het ophalen van een retour en spaart zo een extra ritje uit. Grote namen als DHL en UPS passen dit nu toe. In de Verenigde Staten voegt UPS op kleine schaal, in samenwerking met enkele klanten, meerdere bestellingen bij één of meerdere winkels samen. Voor UPS betekent dit vollere voertuigen en minder stops. En voor de consument een betere bezorgprijs en minder bezorgers aan de deur.

4 Tips

Oké klinkt goed, aan de slag dan maar. Voor jou 4 tips om zelf te experimenteren met deze nieuwe technologieën:

  1. Ga WEL te snel van start; een valse start is in dit geval, hoe gek het ook klinkt, zeer wenselijk. Maak een kleine sprint waarin je snel inventariseert waar het aan schort. Je wilt immers zo snel mogelijk achterhalen wat je moet aanpakken, voordat je de voordelen van de nieuwe technologie kunt adopteren. Experimenteer, leer en experimenteer weer.
  2. Betrek het management gedurende het hele traject; mooi al die nieuwe ontwikkelingen, maar welke problemen moeten ze voor je oplossen? Daar heb je de personen voor nodig die de visie en strategie bepalen. Houd deze belangrijke stakeholders direct betrokken. Alleen dan heb je kans van slagen.
  3. Trap op de rem zodra je hebt bewezen dat het werkt; zodra het experiment is geslaagd, komt de traditionele valkuil om de hoek kijken. Namelijk feature op feature erbij bedenken zonder in stappen uit te rollen. Wees op je hoede en trap op de rem zodra men teveel tegelijk in de eerste oplevering wil proppen.
  4. Deel en geniet; iedereen vindt nieuwe technologische ontwikkelingen gaaf. Heb je met de bovenstaande tips en een pragmatische aanpak een mooi proof-of-concept staan, deel deze dan. Laat anderen ervan leren en wie weet sta je aan het begin van iets moois.

Wil jij meer weten over al deze technologische snufjes? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je bericht is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Neem contact op

Meer blog posts

April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Patrick Okkersen
Als je een nieuwe auto koopt, dan weet je precies wat je daarvoor betaalt. Je bekijkt de catalogus en ziet de prijzen - inclusief de blinkende extra opties - overzichtelijk op een rij staan.
Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Patrick Okkersen
Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?
Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Daniel onderzocht hoe shared logistics kan worden ingezet in stedelijk gebied. Dit artikel gaat in op een van de voornaamste bevinding uit het onderzoek.
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een verbeterd design waarbij het nog makkelijker is om de bezorger te volgen tot aan de voordeur. Hierdoor hoeven je klanten niet onnodig te wachten en weten ze precies waar ze aan toe zijn.
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Patrick Okkersen
We leven in een tijd waarin we toegang hebben tot alle informatie. Of het nu gaat om nieuwsberichten of de status van je bestelling, met één klik op de knop weet je precies waar je aan toe bent.
Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Patrick Okkersen
Al weken is Covid het onderwerp van gesprek. Kranten schrijven in dikgedrukte koppen. Ziekenhuizen stromen vol, maatregelen worden aangescherpt: de tweede Coronagolf is een feit.
Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Patrick Okkersen
Of je nu een beginnende bezorgdienst hebt of een doorgewinterde bezorggoeroe bent, je weet dat jouw succes afhangt van stipte en snelle bezorging. Vooruit, je routes kunnen wat efficiënter, maar het gaat goed. Of kan het tóch anders?
Lees verder
arrow
November 26, 2020

Pas op voor boetes; ACM houdt bezorgingen in de gaten

Patrick Okkersen
Zet jij je al schrap voor de extra bezorgingen tijdens de feestdagen? Let op dat je je klanten niet misleidt met mooie beloftes, het kan je een forse boete opleveren!
Lees verder
arrow
September 29, 2020

De Consumentenbond voor de klacht, RoutiGo voor de oplossing.

Patrick Okkersen
De Consumentenbond zou de Consumentenbond niet zijn zonder rapport over ons online koopgedrag. Conclusie: we bestellen steeds meer online. Maar daarmee is het verhaal niet af. Het regent namelijk klachten over online bezorging.
Lees verder
arrow
September 15, 2020

Verstoppertje spelen met pakketjes

Patrick Okkersen
Ons oog viel op het artikel van Linda Akkermans over het spelen van verstoppertje met pakketjes. Gelukkig heeft RoutiGo slimme software ontwikkeld waardoor verstoppertje spelen verleden tijd is!
Lees verder
arrow
September 21, 2020

Bezorgschaamte te lijf: duurzaam bezorgen met RoutiGo

Patrick Okkersen
Nog niet zo lang geleden lazen we in een blog van Mariëlle Markgraaf op Sendcloud.nl een nieuwe term: bezorgschaamte. Wàt? Ja, je leest het goed! Nadat in 2019 de vliegschaamte werd geïntroduceerd, staat 2020 in het teken van de bezorgschaamte.
Lees verder
arrow
March 30, 2020

Klant aan het woord: Fort Negen

Patrick Okkersen
Fort Negen is een bakkerij uit Amsterdam die normaal zijn brood aan restaurants levert. Omdat de horeca allemaal dicht ging moesten ze creatief zijn.
Lees verder
arrow
May 20, 2020

De last-mile van grote of kwetsbare producten

Patrick Okkersen
Bij pakketbezorging denken we vaak aan de doosjes die PostNL komt brengen. Kleding, een boek of een koptelefoon. Maar de last-mile gaat zoveel verder dan dat. Wat is de beste manier om dat meubelstuk, die autoband of een dakgoot te verplaatsen?
Lees verder
arrow
May 11, 2020

Klant aan het woord: Upperbloom & Fietsbezorging

Patrick Okkersen
RoutiGo is ook perfect voor bezorging met de elektrische fiets. Dit ondervinden de mannen van Upperbloom.
Lees verder
arrow