Blog overview
/
Dit doen de nieuwste technologische hoogstandjes voor jou

Dit doen de nieuwste technologische hoogstandjes voor jou

28/8/2018
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Wow gaaf zeg, al die nieuwe technologische ontwikkelingen; Artificial Intelligence, robotisering, machine learning en meer. Daar moeten we wat mee! Maar wat dan eigenlijk precies? Hoe zet je deze technologische snufjes nu slim in?

Zoals het vaak gaat met nieuwe ontwikkelingen moet je eerst een aantal zaken op orde stellen; technologisch, maar soms ook organisatorisch. Wij hebben inmiddels een aardig trackrecord bij internationale logistieke partijen met dit soort technologische trajecten en nemen je mee in deze blog.

Volledige adresinformatie met Address Intelligence

Foutieve adressen, dichte deuren en inefficiëntie: daar maakt Address Intelligence korte metten mee. In de logistiek kampen we regelmatig met ongestructureerde data, die internationaal foutief aangeleverd wordt. Via machine learning is het nu mogelijk deze foutieve of incomplete adressen, kloppend te maken. In 99 procent van de gevallen achterhaalt de computer het juiste adres. Dat scheelt een boel handmatig zoekwerk en voorkomt niet geleverde pakketjes. Maar dat is nog niet alles. Address Intelligence omvat meer. Het biedt ons naast het adres zelf, ook informatie over de exacte afleverlocatie en de trefkans. Zo slaat deze slimme technologie vanuit eerdere data op dat fabriek X alleen tussen 9 en 5 geopend is en dat de levering niet via de voor- maar de achterdeur moet plaatsvinden. Waar deze informatie voorheen slechts in de hoofden van de ervaren leveranciers zat, is deze nu toegankelijk voor iedereen. Dus ook voor de leverancier die vandaag zijn allereerste dag draait. Dat werkt pas efficiënt.

Combineer leveringen met Synchronised Delivery Solution

Gemiddeld mislukken één op de vier leveringen. Keihard, maar het is de waarheid. Met Address Intelligence zetten we een eerste stap naar meer efficiëntie. Synchronised Delivery Solution doet daar nog een schepje bovenop. Het combineert een levering van klant A met die van klant B of met het ophalen van een retour en spaart zo een extra ritje uit. Grote namen als DHL en UPS passen dit nu toe. In de Verenigde Staten voegt UPS op kleine schaal, in samenwerking met enkele klanten, meerdere bestellingen bij één of meerdere winkels samen. Voor UPS betekent dit vollere voertuigen en minder stops. En voor de consument een betere bezorgprijs en minder bezorgers aan de deur.

4 Tips

Oké klinkt goed, aan de slag dan maar. Voor jou 4 tips om zelf te experimenteren met deze nieuwe technologieën:

  1. Ga WEL te snel van start; een valse start is in dit geval, hoe gek het ook klinkt, zeer wenselijk. Maak een kleine sprint waarin je snel inventariseert waar het aan schort. Je wilt immers zo snel mogelijk achterhalen wat je moet aanpakken, voordat je de voordelen van de nieuwe technologie kunt adopteren. Experimenteer, leer en experimenteer weer.
  2. Betrek het management gedurende het hele traject; mooi al die nieuwe ontwikkelingen, maar welke problemen moeten ze voor je oplossen? Daar heb je de personen voor nodig die de visie en strategie bepalen. Houd deze belangrijke stakeholders direct betrokken. Alleen dan heb je kans van slagen.
  3. Trap op de rem zodra je hebt bewezen dat het werkt; zodra het experiment is geslaagd, komt de traditionele valkuil om de hoek kijken. Namelijk feature op feature erbij bedenken zonder in stappen uit te rollen. Wees op je hoede en trap op de rem zodra men teveel tegelijk in de eerste oplevering wil proppen.
  4. Deel en geniet; iedereen vindt nieuwe technologische ontwikkelingen gaaf. Heb je met de bovenstaande tips en een pragmatische aanpak een mooi proof-of-concept staan, deel deze dan. Laat anderen ervan leren en wie weet sta je aan het begin van iets moois.

Wil jij meer weten over al deze technologische snufjes? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

March 27, 2024

Stap in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve event op 11 april

Patrick Okkersen
Stap donderdag 11 april in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve klantevent: "Logistic & Delivery lunch"!
Lees verder
arrow
November 6, 2023

Green Friday vs Black Friday: Business Development Director Anick vertelt

Anick Quee - De Buijzer
Anick: “Dat Black Friday anders móét, is inmiddels wel duidelijk. Maar dat het ook anders kán, is bij velen nog onbekend.
Lees verder
arrow
November 1, 2023

RoutiGo wint de Computable Awards in de Categorie Customer Experience

Patrick Okkersen
RoutiGo heeft maandagavond de Computable Awards gewonnen in de categorie Customer Experience.
Lees verder
arrow
November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow