Blog overview
/
De belangrijkste trends voor inrichting last mile in 2017

De belangrijkste trends voor inrichting last mile in 2017

20/12/2016
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

De last mile. Wat is het komende jaar belangrijk? Met welke ontwikkelingen moet je rekening houden? Trends op een rij die het komend jaar een grote rol spelen bij de inrichting van de last mile.

Eindklant als uitgangspunt

Je kunt er niet omheen; de eindklant gaat een steeds grotere rol spelen bij de inrichting van je last mile. Traditioneel is een strakke planning vooraf of het maken van een optimale route de basis voor de juiste aflevering. Door de toepassing van onder ander track & trace systemen is de order altijd zichtbaar en kan de klant ieder moment van de dag op de hoogte gehouden worden. Als logistieke partij kan het lastig zijn om af te stappen van een traditioneel beeld waarin de klant afwachtende is. Je kunt dit zien als een trend met veel beperkingen. Maar ook als kans om jezelf ‘’toekomstbestendig’’ te maken en je te onderscheiden van je concurrentie.Binnen de consumentenmarkt is het al een tijd zichtbaar. 30% van alle leveringen wordt niet bij de eerste poging afgeleverd. De afgelopen jaren zijn er nieuwe concepten en initiatieven ontstaan om verspilling in de last mile tegen te gaan. Er wordt steeds meer geluisterd naar de consument. Ook bij B2B leveringen is de wens er om alles steeds sneller, inzichtelijker, efficiënter en meer gecontroleerd uit te voeren. In plaats van deze doelstellingen van binnenuit te bewerkstelligen, gebruik je eindklant als uitgangspunt. Zet zijn behoefte en wensen centraal in het proces zodat jij de optimale service kan bieden. Realiseer je dat de last mile begint bij de first click.

Van buiten naar binnen

Logistieke innovaties in de last mile waren tot voor kort voornamelijk intern gericht. Nu spelen de softwarepakketten die zich richten op de last mile een steeds belangrijkere rol. Van oudsher is goede planningsoftware de manier om je last mile optimaal in te richten. Veel WMS– of ERP-systemen zijn aangevuld met functionaliteiten die naast de interne processen deels je externe proces ondersteunen.Echter gebruik maken van één systeem om je gehele logistieke proces te optimaliseren is niet meer van deze tijd. Het samen laten werken van softwarepakketten die uitblinken in een specifiek onderdeel van het proces, levert meer op dan één systeem dat alles ‘matig’ doet. Deze aanpak geeft je daarnaast ook de mogelijkheid om sneller in te spelen op veranderingen. Er valt veel winst te behalen in de last mile. Kijk daarom naar software die je daarin ondersteunt en tevens eenvoudig koppelt met je bestaande interne systemen. De grootste winst boek je in het externe proces. Zowel op kostenbesparing als op het verhogen van de kwaliteit van je service.

Controle houden door het los te laten

Snel schakelen, goed communiceren met je medewerkers op de weg en met de klant, niet bang zijn af te wijken van je gemaakte planning. Het klinkt angstaanjagend, maar we leven nu eenmaal in een snelle wereld waarin het achteraf inspelen op geanalyseerde data niet meer voldoende is. Real time kijken wat er gebeurt en daarop kunnen inspelen zal je uiteindelijk meer controle geven. Veranderingen, problemen of kansen komen op het moment zelf. Zorg dat je de tools in handen hebt waarmee je in kunt spelen op veranderingen.

Chauffeurs achter het stuur

Door de betere informatievoorziening is de chauffeur beter geïnformeerd en kan hij/zij de juiste beslissingen nemen. De chauffeur heeft het fysieke contact met de eindklant en is dus het visitekaartje voor de organisatie. In een dynamisch proces zal deze rol alleen maar groter worden. Het gebeurt nu ook al want ervaren chauffeurs hebben zelf afspraken met klanten omdat dit beter werkt dan wat de huidige systemen voorschrijven. Maak gebruik van de kennis en ervaring van chauffeurs; leer van je mensen. Zorg dat je chauffeurs goed op de hoogte zijn zodat zij inspelen op veranderingen gedurende de dag. Laat hem/haar zelf beslissen welke volgende aflevering het beste is, zie routeplanning als advies en geef ze ruimte. Chauffeurs denken mee, dit verhoogt je flexibiliteit en daarmee je afleverservice. Kortom, als logistiek professional ben je vooral op zoek naar een optimaal proces waarmee je de maximale waarde voor je klanten realiseert. Dit in combinatie met de hoge snelheid waarmee de technologie en de markt zich ontwikkelt dwingen je om na te denken over software die daarin meebeweegt.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

March 27, 2024

Stap in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve event op 11 april

Patrick Okkersen
Stap donderdag 11 april in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve klantevent: "Logistic & Delivery lunch"!
Lees verder
arrow
November 6, 2023

Green Friday vs Black Friday: Business Development Director Anick vertelt

Anick Quee - De Buijzer
Anick: “Dat Black Friday anders móét, is inmiddels wel duidelijk. Maar dat het ook anders kán, is bij velen nog onbekend.
Lees verder
arrow
November 1, 2023

RoutiGo wint de Computable Awards in de Categorie Customer Experience

Patrick Okkersen
RoutiGo heeft maandagavond de Computable Awards gewonnen in de categorie Customer Experience.
Lees verder
arrow
November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow