Blog overview
/
Qeuze, de specialist op gebied van wijnen, spirits en fine food.

Qeuze, de specialist op gebied van wijnen, spirits en fine food.

17/2/2017
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Van wijnen, champagne, koffie of een mooie fles Gin tot aan kaviaar, truffels en vers gerookte zalm van i’TRE. Qeuze.com heeft alles is huis voor een culinaire smaaksensatie. Qeuze richt zich op horeca, retail en business to business.

Met de online winkel Qeuze.com kan de eindgebruiker ook rechtstreeks online bestellen. Qeuze is een dochteronderneming van Buspro.Al ruim 12 jaar verzorgt Buspro de fulfilment van promoties, acties en logistieke processen. Buspro verzorgt naast de fulfilment voor Qeuze ook de logistieke diensten voor diverse ( online) opdrachtgevers. Een van de belangrijkste punten waar Buspro zich mee kan onderscheiden is de kwaliteit en betrokkenheid van de fulfilment.Naast het op tijd leveren van de bestellingen hebben ze bij de horeca ook nog eens te maken met wisselende openingstijden en het afleveren van verse (gekoelde) producten. Hiervoor is real time inzicht in de route, de verwachte levertijd en het afhandelen van onverwachte omstandigheden van belang. Ook het achteraf aangeven van de afleverlocatie en tijdstip is een belangrijk aspect in hun bezorging. Uiteindelijk wil Buspro haar opdrachtgevers zo goed mogelijk bedienen. Een bezorging die afgestemd is op de klanten draagt bij aan betere bezorging en dus ervaring.

‘’RoutiGo stippelt de route vooraf uit. Maar stel dat er iets tussendoor komt kun je dat real time toevoegen, RoutiGo rekent ook dan weer de route uit. Dat is wat RoutiGo vooral bepaald, de efficiëntste route’’

Na twee maanden gebruik te hebben gemaakt van RoutiGo waren de voordelen zichtbaar. Door realtime inzicht over de chauffeur kan de klant direct op de hoogte gehouden worden. Intern is er continu inzicht in de rij status van de chauffeur. Buspro heeft ervaren chauffeurs in dienst. Deze moeten hun vrijheid behouden en hun kennis gebruiken. De chauffeur kent de regio’s van de bezorging en de klanten als geen ander. RoutiGo geeft hen hierin een advies, maar de chauffeur blijft de vrijheid hebben om hier vanaf te wijken. RoutiGo zal zijn routeadvies bijstellen en opnieuw de efficiëntste route bepalen.De opstartfase was kort. Door een gebruiksvriendelijke dispatch module en een chauffeurs app was RoutiGo makkelijk toe te passen in het dagelijkse proces. Door een simpel CSV-bestand in te laden, is er direct een uitgebreid overzicht zichtbaar welke routes er gereden moeten worden. Een goede afstemming van de functionaliteiten, zorgt ervoor dat veranderingen gedurende de dag eenvoudig worden doorgevoerd.

Voordelen

Intern

  • Real time inzicht en bijsturen
  • Inspelen op onverwachte omstandigheden
  • Rapportage van afleverlocatie en tijdstip
  • Uitgebreid overzicht met het eenvoudig inladen van adressen

Extern

  • Efficiëntste route advies
  • Behoud vrijheid van de chauffeur
  • Gebruiksvriendelijke chauffeurs app
  • Makkelijk de klant op de hoogte houden van het aflevermomenten
‘’Een kracht van RoutiGo, het is heel gebruiksvriendelijk. Het systeem is super handig en makkelijk te gebruiken. Met een simpel in te laden adressen formulier krijg je een heel uitgebreid overzicht van routes te zien.’’

Buspro verwacht de komende jaren een groei door te maken waarbij er meerdere chauffeurs en meerdere adressen verwacht worden. RoutiGo zal hier belangrijk in zijn. Hoe meer chauffeurs en adressen, des te relevanter RoutiGo is!

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

November 6, 2023

Green Friday vs Black Friday: Business Development Director Anick vertelt

Anick Quee - De Buijzer
Anick: “Dat Black Friday anders móét, is inmiddels wel duidelijk. Maar dat het ook anders kán, is bij velen nog onbekend.
Lees verder
arrow
November 1, 2023

RoutiGo wint de Computable Awards in de Categorie Customer Experience

Patrick Okkersen
RoutiGo heeft maandagavond de Computable Awards gewonnen in de categorie Customer Experience.
Lees verder
arrow
November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow