Blog overview
/
Overweeg je om te beginnen met thuisbezorgen?

Overweeg je om te beginnen met thuisbezorgen?

2/4/2020
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Afgelopen dinsdag verlengde het kabinet de coronamaatregelen tot 28 april. Veel bedrijven waren al begonnen met thuisbezorgen en besluiten hier in ieder geval de komende maand mee door te gaan. Overweeg jij ook om te beginnen met bezorgen?

De bezorgmarkt ontploft

De afgelopen weken is de bezorgmarkt ontploft door de corona maatregelen. Mensen bestellen massaal online, restaurants bezorgen zelf en leveranciers van horeca slaan de handen ineen en creëren voedselboxen. Naast het organiseren van logistieke middelen zoals bezorgers en voertuigen, moeten al die leveringen ook nog logisch worden ingepland. Voor bedrijven die dit niet gewend zijn is dit best lastig en tijdrovend. Normaal gesproken nemen we met bedrijven de tijd om RoutiGo goed in te regelen, maar we zien dat daar nu gewoonweg de tijd niet voor is. We besloten daarom om iedereen zoveel mogelijk te ontlasten. Met onze RoutiGo software ga je normaal al erg simpel en snel aan de slag, maar vanwege de coronacrisis besloten we nóg een stapje verder te gaan. Voor bedrijven die dit willen, nemen wij de gehele planning voor onze rekening. Op deze manier kan ieder bedrijf binnen 24 uur starten. Jij levert de adressen, wij regelen de rest, ook wel Routigo-as-a-service genoemd.

#SupportyourlocalsNL & Fort Negen

Fort Negen, een bakkerij uit Amsterdam, is razendsnel met RoutiGo gestart toen de eerste maatregelen bekend werden. Normaal levert Fort Negen zijn brood aan restaurants. Omdat de horeca dicht ging, moesten ze creatief zijn. Bovendien willen ze social distancing stimuleren en brengen daarom nu heerlijk vers brood bij je thuis. Ze gebruiken RoutiGo om te plannen. Zowel hun klanten als zij zelf kunnen via de track&trace de bezorger tot aan de voordeur volgen en precies weten wanneer hij of zij langskomt. Hierdoor hoeft de bezorger vaak niet eens aan te bellen, en zorg je zo ook voor een contactloze levering. Meer weten over het heerlijke brood van Fort Negen? Kijk op: fortnegen.Een andere partij die met RoutiGo plant is het initiatief Supportyourlocals. Een paar weken geleden is dit concept opgezet om leveranciers van de horeca te helpen deze crisis te overleven. Maaltijdboxen vol producten van lokale leveranciers werden samengesteld die je gemakkelijk kan laten thuisbezorgen. Dit liep zo goed dat het plannen erg tijdrovend en lastig werd toen het aantal aanvragen bleef groeien. De software van RoutiGo bleek een uitkomst. Elke dag sturen ze ons een lijst met orders voor de volgende dag. Deze stops plannen wij in en maken er logische en efficiënte routes van voor hun bezorgers. We plannen nu gemiddeld 700 leveringen per dag voor de initiatieven in Amsterdam en Rotterdam. Deze worden met fietsen, elektrische wagens en zelfs per elektrische sloep bij de ontvangers bezorgd. Meer weten over dit initiatief? Kijk op: supportlocals.

Ook beginnen met RoutiGo?

Supportyourlocals en Fort Negen hoeven zich niet druk te maken om de planning, dat doen wij. Zij geven ons de orders, wij regelen de rest. Ook beginnen met RoutiGo? Of wil je meer informatie? We staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je bericht is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Neem contact op

Meer blog posts

April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Patrick Okkersen
Als je een nieuwe auto koopt, dan weet je precies wat je daarvoor betaalt. Je bekijkt de catalogus en ziet de prijzen - inclusief de blinkende extra opties - overzichtelijk op een rij staan.
Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Patrick Okkersen
Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?
Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Daniel onderzocht hoe shared logistics kan worden ingezet in stedelijk gebied. Dit artikel gaat in op een van de voornaamste bevinding uit het onderzoek.
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een verbeterd design waarbij het nog makkelijker is om de bezorger te volgen tot aan de voordeur. Hierdoor hoeven je klanten niet onnodig te wachten en weten ze precies waar ze aan toe zijn.
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Patrick Okkersen
We leven in een tijd waarin we toegang hebben tot alle informatie. Of het nu gaat om nieuwsberichten of de status van je bestelling, met één klik op de knop weet je precies waar je aan toe bent.
Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Patrick Okkersen
Al weken is Covid het onderwerp van gesprek. Kranten schrijven in dikgedrukte koppen. Ziekenhuizen stromen vol, maatregelen worden aangescherpt: de tweede Coronagolf is een feit.
Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Patrick Okkersen
Of je nu een beginnende bezorgdienst hebt of een doorgewinterde bezorggoeroe bent, je weet dat jouw succes afhangt van stipte en snelle bezorging. Vooruit, je routes kunnen wat efficiënter, maar het gaat goed. Of kan het tóch anders?
Lees verder
arrow
November 26, 2020

Pas op voor boetes; ACM houdt bezorgingen in de gaten

Patrick Okkersen
Zet jij je al schrap voor de extra bezorgingen tijdens de feestdagen? Let op dat je je klanten niet misleidt met mooie beloftes, het kan je een forse boete opleveren!
Lees verder
arrow
September 29, 2020

De Consumentenbond voor de klacht, RoutiGo voor de oplossing.

Patrick Okkersen
De Consumentenbond zou de Consumentenbond niet zijn zonder rapport over ons online koopgedrag. Conclusie: we bestellen steeds meer online. Maar daarmee is het verhaal niet af. Het regent namelijk klachten over online bezorging.
Lees verder
arrow
September 15, 2020

Verstoppertje spelen met pakketjes

Patrick Okkersen
Ons oog viel op het artikel van Linda Akkermans over het spelen van verstoppertje met pakketjes. Gelukkig heeft RoutiGo slimme software ontwikkeld waardoor verstoppertje spelen verleden tijd is!
Lees verder
arrow
September 21, 2020

Bezorgschaamte te lijf: duurzaam bezorgen met RoutiGo

Patrick Okkersen
Nog niet zo lang geleden lazen we in een blog van Mariëlle Markgraaf op Sendcloud.nl een nieuwe term: bezorgschaamte. Wàt? Ja, je leest het goed! Nadat in 2019 de vliegschaamte werd geïntroduceerd, staat 2020 in het teken van de bezorgschaamte.
Lees verder
arrow
March 30, 2020

Klant aan het woord: Fort Negen

Patrick Okkersen
Fort Negen is een bakkerij uit Amsterdam die normaal zijn brood aan restaurants levert. Omdat de horeca allemaal dicht ging moesten ze creatief zijn.
Lees verder
arrow
May 20, 2020

De last-mile van grote of kwetsbare producten

Patrick Okkersen
Bij pakketbezorging denken we vaak aan de doosjes die PostNL komt brengen. Kleding, een boek of een koptelefoon. Maar de last-mile gaat zoveel verder dan dat. Wat is de beste manier om dat meubelstuk, die autoband of een dakgoot te verplaatsen?
Lees verder
arrow
May 11, 2020

Klant aan het woord: Upperbloom & Fietsbezorging

Patrick Okkersen
RoutiGo is ook perfect voor bezorging met de elektrische fiets. Dit ondervinden de mannen van Upperbloom.
Lees verder
arrow