Overweeg je om te beginnen met thuisbezorgen?

2/4/2020
Leestijd ca.
2
min

Afgelopen dinsdag verlengde het kabinet de coronamaatregelen tot 28 april. Veel bedrijven waren al begonnen met thuisbezorgen en besluiten hier in ieder geval de komende maand mee door te gaan. Overweeg jij ook om te beginnen met bezorgen? Lees dan hier wat RoutiGo voor je kan betekenen.

De bezorgmarkt ontploft

De afgelopen weken is de bezorgmarkt ontploft door de corona maatregelen. Mensen bestellen massaal online, restaurants bezorgen zelf en leveranciers van horeca slaan de handen ineen en creëren voedselboxen. Naast het organiseren van logistieke middelen zoals bezorgers en voertuigen, moeten al die leveringen ook nog logisch worden ingepland. Voor bedrijven die dit niet gewend zijn is dit best lastig en tijdrovend. Normaal gesproken nemen we met bedrijven de tijd om RoutiGo goed in te regelen, maar we zien dat daar nu gewoonweg de tijd niet voor is. We besloten daarom om iedereen zoveel mogelijk te ontlasten. Met onze RoutiGo software ga je normaal al erg simpel en snel aan de slag, maar vanwege de coronacrisis besloten we nóg een stapje verder te gaan. Voor bedrijven die dit willen, nemen wij de gehele planning voor onze rekening. Op deze manier kan ieder bedrijf binnen 24 uur starten. Jij levert de adressen, wij regelen de rest, ook wel Routigo-as-a-service genoemd.

#SupportyourlocalsNL & Fort Negen

Fort Negen, een bakkerij uit Amsterdam, is razendsnel met RoutiGo gestart toen de eerste maatregelen bekend werden. Normaal levert Fort Negen zijn brood aan restaurants. Omdat de horeca dicht ging, moesten ze creatief zijn. Bovendien willen ze social distancing stimuleren en brengen daarom nu heerlijk vers brood bij je thuis. Ze gebruiken RoutiGo om te plannen. Zowel hun klanten als zij zelf kunnen via de track&trace de bezorger tot aan de voordeur volgen en precies weten wanneer hij of zij langskomt. Hierdoor hoeft de bezorger vaak niet eens aan te bellen, en zorg je zo ook voor een contactloze levering. Meer weten over het heerlijke brood van Fort Negen? Kijk op: fortnegen.Een andere partij die met RoutiGo plant is het initiatief Supportyourlocals. Een paar weken geleden is dit concept opgezet om leveranciers van de horeca te helpen deze crisis te overleven. Maaltijdboxen vol producten van lokale leveranciers werden samengesteld die je gemakkelijk kan laten thuisbezorgen. Dit liep zo goed dat het plannen erg tijdrovend en lastig werd toen het aantal aanvragen bleef groeien. De software van RoutiGo bleek een uitkomst. Elke dag sturen ze ons een lijst met orders voor de volgende dag. Deze stops plannen wij in en maken er logische en efficiënte routes van voor hun bezorgers. We plannen nu gemiddeld 700 leveringen per dag voor de initiatieven in Amsterdam en Rotterdam. Deze worden met fietsen, elektrische wagens en zelfs per elektrische sloep bij de ontvangers bezorgd. Meer weten over dit initiatief? Kijk op: supportlocals.

Ook beginnen met RoutiGo?

Supportyourlocals en Fort Negen hoeven zich niet druk te maken om de planning, dat doen wij. Zij geven ons de orders, wij regelen de rest. Ook beginnen met RoutiGo? Of wil je meer informatie? We staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.

Meer blog posts

February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Lees verder
arrow
November 26, 2020

Pas op voor boetes; ACM houdt bezorgingen in de gaten

Lees verder
arrow
September 29, 2020

De Consumentenbond voor de klacht, RoutiGo voor de oplossing.

Lees verder
arrow
September 15, 2020

Verstoppertje spelen met pakketjes

Lees verder
arrow
September 21, 2020

Bezorgschaamte te lijf: duurzaam bezorgen met RoutiGo

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
March 30, 2020

Klant aan het woord: Fort Negen

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
May 20, 2020

De last-mile van grote of kwetsbare producten

Lees verder
arrow
May 11, 2020

Klant aan het woord: Upperbloom & Fietsbezorging

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
July 3, 2020

Wil je een nauwkeurige planning? Vergeet de stoptijd niet!

Lees verder
arrow