Blog overview
/
Overweeg je om te beginnen met thuisbezorgen?

Overweeg je om te beginnen met thuisbezorgen?

2/4/2020
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Afgelopen dinsdag verlengde het kabinet de coronamaatregelen tot 28 april. Veel bedrijven waren al begonnen met thuisbezorgen en besluiten hier in ieder geval de komende maand mee door te gaan. Overweeg jij ook om te beginnen met bezorgen?

De bezorgmarkt ontploft

De afgelopen weken is de bezorgmarkt ontploft door de corona maatregelen. Mensen bestellen massaal online, restaurants bezorgen zelf en leveranciers van horeca slaan de handen ineen en creëren voedselboxen. Naast het organiseren van logistieke middelen zoals bezorgers en voertuigen, moeten al die leveringen ook nog logisch worden ingepland. Voor bedrijven die dit niet gewend zijn is dit best lastig en tijdrovend. Normaal gesproken nemen we met bedrijven de tijd om RoutiGo goed in te regelen, maar we zien dat daar nu gewoonweg de tijd niet voor is. We besloten daarom om iedereen zoveel mogelijk te ontlasten. Met onze RoutiGo software ga je normaal al erg simpel en snel aan de slag, maar vanwege de coronacrisis besloten we nóg een stapje verder te gaan. Voor bedrijven die dit willen, nemen wij de gehele planning voor onze rekening. Op deze manier kan ieder bedrijf binnen 24 uur starten. Jij levert de adressen, wij regelen de rest, ook wel Routigo-as-a-service genoemd.

#SupportyourlocalsNL & Fort Negen

Fort Negen, een bakkerij uit Amsterdam, is razendsnel met RoutiGo gestart toen de eerste maatregelen bekend werden. Normaal levert Fort Negen zijn brood aan restaurants. Omdat de horeca dicht ging, moesten ze creatief zijn. Bovendien willen ze social distancing stimuleren en brengen daarom nu heerlijk vers brood bij je thuis. Ze gebruiken RoutiGo om te plannen. Zowel hun klanten als zij zelf kunnen via de track&trace de bezorger tot aan de voordeur volgen en precies weten wanneer hij of zij langskomt. Hierdoor hoeft de bezorger vaak niet eens aan te bellen, en zorg je zo ook voor een contactloze levering. Meer weten over het heerlijke brood van Fort Negen? Kijk op: fortnegen.Een andere partij die met RoutiGo plant is het initiatief Supportyourlocals. Een paar weken geleden is dit concept opgezet om leveranciers van de horeca te helpen deze crisis te overleven. Maaltijdboxen vol producten van lokale leveranciers werden samengesteld die je gemakkelijk kan laten thuisbezorgen. Dit liep zo goed dat het plannen erg tijdrovend en lastig werd toen het aantal aanvragen bleef groeien. De software van RoutiGo bleek een uitkomst. Elke dag sturen ze ons een lijst met orders voor de volgende dag. Deze stops plannen wij in en maken er logische en efficiënte routes van voor hun bezorgers. We plannen nu gemiddeld 700 leveringen per dag voor de initiatieven in Amsterdam en Rotterdam. Deze worden met fietsen, elektrische wagens en zelfs per elektrische sloep bij de ontvangers bezorgd. Meer weten over dit initiatief? Kijk op: supportlocals.

Ook beginnen met RoutiGo?

Supportyourlocals en Fort Negen hoeven zich niet druk te maken om de planning, dat doen wij. Zij geven ons de orders, wij regelen de rest. Ook beginnen met RoutiGo? Of wil je meer informatie? We staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

March 27, 2024

Stap in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve event op 11 april

Patrick Okkersen
Stap donderdag 11 april in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve klantevent: "Logistic & Delivery lunch"!
Lees verder
arrow
November 6, 2023

Green Friday vs Black Friday: Business Development Director Anick vertelt

Anick Quee - De Buijzer
Anick: “Dat Black Friday anders móét, is inmiddels wel duidelijk. Maar dat het ook anders kán, is bij velen nog onbekend.
Lees verder
arrow
November 1, 2023

RoutiGo wint de Computable Awards in de Categorie Customer Experience

Patrick Okkersen
RoutiGo heeft maandagavond de Computable Awards gewonnen in de categorie Customer Experience.
Lees verder
arrow
November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow