Blog overview
/
De melkboer was zijn tijd ver vooruit

De melkboer was zijn tijd ver vooruit

4/9/2017
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Herinner jij je hem nog? Of ken je hem uit verhalen van vroeger? De melkboer verblijdde ons wekelijks met zijn bezoek. Oude flesjes opgehaald, nieuwe gebracht. Vertrouwd en zeker.

Mijn opa voerde deze professie met ziel en zaligheid uit. Als derde generatie volg ik hem min of meer op. Niet in melk, maar in online delivery. Voor alle boodschappen. Wist jij dat één op de vijf Nederlanders zijn boodschappen nu al weleens online doet? Volgens het Food Marketing Institute en Nielsen Holdings stijgt dit in Amerika in 10 jaar naar 70 procent van de huishoudens! Ben jij hier klaar voor?

Boodschappen doen

Wij Hollanders shoppen graag online. In vergelijking met onze omliggende landen kennen wij de snelst groeiende online grocery markt. Desondanks krijgt de fysieke winkel nog steeds de voorkeur. Waarom? Vanwege een hogere zekerheid en vertrouwen. Bij online shoppen geeft de consument de zekerheid die hij in de winkel heeft uit handen. Het fysieke contact met zijn boodschappen vindt pas plaats tijdens de bezorging. Wat er met zijn producten, tussen het verzamelen en bezorgen door, gebeurt is voor hem onduidelijk. Uit onderzoek van Nielsen Holdings blijkt dat er een behoorlijk aantal gegronde redenen is om boodschappen niet online te kopen. Extra kosten, bezorgtijd en bezorgfouten zijn er daar drie van.

The last mile

Natuurlijk wordt een online winkelervaring nooit hetzelfde als die in de fysieke winkel. Wel kunnen wij hetzelfde niveau bereiken, waardoor de fysieke winkel niet langer een gemis hoeft te zijn. Het rapport ‘The state of online grocery retail in europe’ van Syndy, stelt dat de grootste uitdaging in ‘the last mile’ zit. Extra kosten, bezorgtijd en bezorgfouten zijn hier direct aan toe te schrijven. Verbetering in het laatste onderdeel van het online shop proces draagt bij aan een betere online shop ervaring. Als wij het proces inzichtelijker maken, voor zowel de consument, leverancier als de chauffeur, verbetert de ervaring van de consument. Een dynamisch proces en open communicatie zijn hierin key.

Aan vertrouwen moet je bouwen

Als wij ervoor zorgen dat veranderingen gedurende de dag kunnen plaatsvinden, deze communiceren binnen de organisatie, naar de chauffeur en de consument, maken wij het bezorgproces inzichtelijk. Het optimaliseren van het proces drukt de kosten en het communiceren van gedetailleerdere bezorgtijden, informatie en een professionelere registratie verbetert de afleverservice. Kortom, het gemak en de beleving van het online levensmiddelen kopen, gaat omhoog. De consument waardeert de dienst op een hoger niveau en gaat uiteindelijk meer online shoppen. Zijn vertrouwen is terug. Hij weet dat hij kan bouwen op zijn online partner. Net zoals onze ouders en grootouders bouwden op hun trouwe melkboer. Daar moeten we naar terug. Naar die zekerheid en dat vertrouwen. Doe je mee?

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

March 27, 2024

Stap in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve event op 11 april

Patrick Okkersen
Stap donderdag 11 april in de wereld van elektrificatie tijdens ons exclusieve klantevent: "Logistic & Delivery lunch"!
Lees verder
arrow
November 6, 2023

Green Friday vs Black Friday: Business Development Director Anick vertelt

Anick Quee - De Buijzer
Anick: “Dat Black Friday anders móét, is inmiddels wel duidelijk. Maar dat het ook anders kán, is bij velen nog onbekend.
Lees verder
arrow
November 1, 2023

RoutiGo wint de Computable Awards in de Categorie Customer Experience

Patrick Okkersen
RoutiGo heeft maandagavond de Computable Awards gewonnen in de categorie Customer Experience.
Lees verder
arrow
November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow