Blog overview
/
Hoe bespaar ik kosten op mijn logistieke proces? Een aantal praktische tips!

Hoe bespaar ik kosten op mijn logistieke proces? Een aantal praktische tips!

20/9/2019
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Als startende bezorger kun je prima uit de voeten met Excel. Je hebt een beperkt aantal adressen te bezoeken met een nog beperkter aantal voertuigen. Google Maps is je beste vriend als het gaat om de route te bepalen.

De ontvangstbeleving aan de deur is magisch en je doorloopt netjes steeds weer het proces van plan-do-check-act. Niks aan het handje. Toch? Tot je wat meer klanten krijgt. En meer afleveringen. En meer auto’s die rondrijden. En daarmee steeds vaker onverwachte situaties. Er moet een pakje af, een pakje bij, een afleveradres verandert en een chauffeur is ziek. Chaos. Daar ga je met je magische ontvangstbeleving en je zuurverdiende geld gaat op aan nog meer planners of je zit zelf nachtenlang te zweten achter je spreadsheet. Met deze tips kom je wel toe aan besparen.

First time right...

Die dichte deur is steeds weer een kleine nachtmerrie. Wat nu? Nog een keer langsgaan om de spullen nog een keer aan te bieden? Bij de buren afleveren? Of doorrijden naar een pakketpunt? Hoe heerlijk zou het zijn als je de eerste keer succesvol kunt bezorgen. Niet alleen heb je dan een blije klant (en blije buren), het scheelt je ook nogal wat kosten als je een pakje direct in de juiste handen kunt afleveren.

Meer of minder voertuigen

Minder, minder, minder.... Eh, nee hoor, dat hoeft niet altijd. We hebben in de praktijk ondervonden bij een aantal klanten dat het soms zelfs goedkoper kan zijn om een extra voertuig in te zetten. Zo voorkom je dat je chauffeurs stil staan in de spits. En dát scheelt weer een extra uur dat je moet uitbetalen aan meerdere bezorgers.

Laat het rekenen over aan de computer

Natuurlijk kun je er je hobby van maken om de computer te verslaan bij het maken van de beste routes. Maar of dat kostenefficiënt is? Kun je het routeplannen niet laten? Speel dan liever Ticket to Ride met vrienden en familie. Zo werk je aan je ego terwijl je gelijktijdig je portemonnee spekt.

Maak keuzes

Het is belangrijk keuzes te maken in wat je wel en wat je niet doet. Vanuit enthousiasme bezorgopdrachten aannemen is natuurlijk niet verkeerd, maar hoe rendabel is het? Kijk kritisch of de bezorging op die betreffende locatie je wel iets oplevert of – nog slimmer – laat software die berekening maken. Dat scheelt je ook weer tijd.

Vergeet de voorbereiding niet

Onderschat de voorbereiding van de bezorging niet, daar zijn een hoop kosten te besparen. Want welke pakketten moeten in welk voertuig? In samenwerking met een aantal klanten hebben wij een oplossing ontwikkeld om het sorteren en laden te verbeteren, waarbij aantoonbaar kosten zijn bespaard. Benieuwd wat we hierin voor je kunnen betekenen? Liever een gratis demo? Maak dan gerust een afspraak.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je bericht is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Neem contact op

Meer blog posts

April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Patrick Okkersen
Als je een nieuwe auto koopt, dan weet je precies wat je daarvoor betaalt. Je bekijkt de catalogus en ziet de prijzen - inclusief de blinkende extra opties - overzichtelijk op een rij staan.
Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Patrick Okkersen
Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?
Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Daniel onderzocht hoe shared logistics kan worden ingezet in stedelijk gebied. Dit artikel gaat in op een van de voornaamste bevinding uit het onderzoek.
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een verbeterd design waarbij het nog makkelijker is om de bezorger te volgen tot aan de voordeur. Hierdoor hoeven je klanten niet onnodig te wachten en weten ze precies waar ze aan toe zijn.
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Patrick Okkersen
We leven in een tijd waarin we toegang hebben tot alle informatie. Of het nu gaat om nieuwsberichten of de status van je bestelling, met één klik op de knop weet je precies waar je aan toe bent.
Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Patrick Okkersen
Al weken is Covid het onderwerp van gesprek. Kranten schrijven in dikgedrukte koppen. Ziekenhuizen stromen vol, maatregelen worden aangescherpt: de tweede Coronagolf is een feit.
Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Patrick Okkersen
Of je nu een beginnende bezorgdienst hebt of een doorgewinterde bezorggoeroe bent, je weet dat jouw succes afhangt van stipte en snelle bezorging. Vooruit, je routes kunnen wat efficiënter, maar het gaat goed. Of kan het tóch anders?
Lees verder
arrow
November 26, 2020

Pas op voor boetes; ACM houdt bezorgingen in de gaten

Patrick Okkersen
Zet jij je al schrap voor de extra bezorgingen tijdens de feestdagen? Let op dat je je klanten niet misleidt met mooie beloftes, het kan je een forse boete opleveren!
Lees verder
arrow
September 29, 2020

De Consumentenbond voor de klacht, RoutiGo voor de oplossing.

Patrick Okkersen
De Consumentenbond zou de Consumentenbond niet zijn zonder rapport over ons online koopgedrag. Conclusie: we bestellen steeds meer online. Maar daarmee is het verhaal niet af. Het regent namelijk klachten over online bezorging.
Lees verder
arrow
September 15, 2020

Verstoppertje spelen met pakketjes

Patrick Okkersen
Ons oog viel op het artikel van Linda Akkermans over het spelen van verstoppertje met pakketjes. Gelukkig heeft RoutiGo slimme software ontwikkeld waardoor verstoppertje spelen verleden tijd is!
Lees verder
arrow
September 21, 2020

Bezorgschaamte te lijf: duurzaam bezorgen met RoutiGo

Patrick Okkersen
Nog niet zo lang geleden lazen we in een blog van Mariëlle Markgraaf op Sendcloud.nl een nieuwe term: bezorgschaamte. Wàt? Ja, je leest het goed! Nadat in 2019 de vliegschaamte werd geïntroduceerd, staat 2020 in het teken van de bezorgschaamte.
Lees verder
arrow
March 30, 2020

Klant aan het woord: Fort Negen

Patrick Okkersen
Fort Negen is een bakkerij uit Amsterdam die normaal zijn brood aan restaurants levert. Omdat de horeca allemaal dicht ging moesten ze creatief zijn.
Lees verder
arrow
May 20, 2020

De last-mile van grote of kwetsbare producten

Patrick Okkersen
Bij pakketbezorging denken we vaak aan de doosjes die PostNL komt brengen. Kleding, een boek of een koptelefoon. Maar de last-mile gaat zoveel verder dan dat. Wat is de beste manier om dat meubelstuk, die autoband of een dakgoot te verplaatsen?
Lees verder
arrow
May 11, 2020

Klant aan het woord: Upperbloom & Fietsbezorging

Patrick Okkersen
RoutiGo is ook perfect voor bezorging met de elektrische fiets. Dit ondervinden de mannen van Upperbloom.
Lees verder
arrow