Hoe bespaar ik kosten op mijn logistieke proces? Een aantal praktische tips!

20/9/2019
Leestijd ca.
2
min

Als startende bezorger kun je prima uit de voeten met Excel. Je hebt een beperkt aantal adressen te bezoeken met een nog beperkter aantal voertuigen. Google Maps is je beste vriend als het gaat om de route te bepalen. De ontvangstbeleving aan de deur is magisch en je doorloopt netjes steeds weer het proces van plan-do-check-act. Niks aan het handje. Toch? Tot je wat meer klanten krijgt. En meer afleveringen. En meer auto’s die rondrijden. En daarmee steeds vaker onverwachte situaties. Er moet een pakje af, een pakje bij, een afleveradres verandert en een chauffeur is ziek. Chaos. Daar ga je met je magische ontvangstbeleving en je zuurverdiende geld gaat op aan nog meer planners of je zit zelf nachtenlang te zweten achter je spreadsheet. Met deze tips kom je wel toe aan besparen.

First time right...

Die dichte deur is steeds weer een kleine nachtmerrie. Wat nu? Nog een keer langsgaan om de spullen nog een keer aan te bieden? Bij de buren afleveren? Of doorrijden naar een pakketpunt? Hoe heerlijk zou het zijn als je de eerste keer succesvol kunt bezorgen. Niet alleen heb je dan een blije klant (en blije buren), het scheelt je ook nogal wat kosten als je een pakje direct in de juiste handen kunt afleveren.

Meer of minder voertuigen

Minder, minder, minder.... Eh, nee hoor, dat hoeft niet altijd. We hebben in de praktijk ondervonden bij een aantal klanten dat het soms zelfs goedkoper kan zijn om een extra voertuig in te zetten. Zo voorkom je dat je chauffeurs stil staan in de spits. En dát scheelt weer een extra uur dat je moet uitbetalen aan meerdere bezorgers.

Laat het rekenen over aan de computer

Natuurlijk kun je er je hobby van maken om de computer te verslaan bij het maken van de beste routes. Maar of dat kostenefficiënt is? Kun je het routeplannen niet laten? Speel dan liever Ticket to Ride met vrienden en familie. Zo werk je aan je ego terwijl je gelijktijdig je portemonnee spekt.

Maak keuzes

Het is belangrijk keuzes te maken in wat je wel en wat je niet doet. Vanuit enthousiasme bezorgopdrachten aannemen is natuurlijk niet verkeerd, maar hoe rendabel is het? Kijk kritisch of de bezorging op die betreffende locatie je wel iets oplevert of – nog slimmer – laat software die berekening maken. Dat scheelt je ook weer tijd.

Vergeet de voorbereiding niet

Onderschat de voorbereiding van de bezorging niet, daar zijn een hoop kosten te besparen. Want welke pakketten moeten in welk voertuig? In samenwerking met een aantal klanten hebben wij een oplossing ontwikkeld om het sorteren en laden te verbeteren, waarbij aantoonbaar kosten zijn bespaard. Benieuwd wat we hierin voor je kunnen betekenen? Liever een gratis demo? Maak dan gerust een afspraak.

Meer blog posts

February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Lees verder
arrow
November 26, 2020

Pas op voor boetes; ACM houdt bezorgingen in de gaten

Lees verder
arrow
September 29, 2020

De Consumentenbond voor de klacht, RoutiGo voor de oplossing.

Lees verder
arrow
September 15, 2020

Verstoppertje spelen met pakketjes

Lees verder
arrow
September 21, 2020

Bezorgschaamte te lijf: duurzaam bezorgen met RoutiGo

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
March 30, 2020

Klant aan het woord: Fort Negen

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
May 20, 2020

De last-mile van grote of kwetsbare producten

Lees verder
arrow
May 11, 2020

Klant aan het woord: Upperbloom & Fietsbezorging

Patrick Okkersen
Lees verder
arrow
July 3, 2020

Wil je een nauwkeurige planning? Vergeet de stoptijd niet!

Lees verder
arrow