Blog overview
/
Optimaliseer je je operatie of hou je lekker alles bij het oude?

Optimaliseer je je operatie of hou je lekker alles bij het oude?

16/1/2019
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

Je bent in de laatste stap van het continue plan-do-check-act-proces aanbeland.

In de eerste fase heb je verzonnen wat je gaat doen. Daarna ben je gaan rijden en heb je pakketjes afgeleverd. In de check-fase heb je op basis van verzamelde data gecontroleerd of de zaken ook gegaan zijn zoals je had gepland zodat je nog beter kunt gaan plannen voor de volgende keer. Nu ga je acteren op basis van die verzamelde informatie.

Aanvaard je de consequenties of niet?

In de check-fase ben je er, op basis van de verzamelde informatie, waarschijnlijk achter gekomen dat er een probleem is, of op z’n minst dat er verbeteringen mogelijk zijn. Je operatie aanpassen is niet altijd waar je op zit te wachten. Nu kun je twee dingen doen. Je kunt het probleem negeren en de software zodanig inzetten dat je om het probleem heen werkt. Dan laat je de huidige operatie leidend zijn. Lijkt de makkelijkste weg, maar je beperkt daarmee ook de winst die je uit de software kunt halen. Of je aanvaardt de consequenties en gaat er vol overtuiging mee aan de slag.

Als je blijft doen wat je altijd deed…

Stel: je hebt tien chauffeurs en die rijden ieder hun eigen rondje. Gaat al jaren goed! Toch is er dikke kans dat als je die informatie in RoutiGo invoert, er nieuwe, andere rondjes uitkomen. De consequentie daarvan kan zijn dat Henk op de verkeerde bel drukt en Fatima de krat fruit op de verkeerde plek neerzet. Vervelend. Nu kun je ervoor kiezen om elke chauffeur toch z’n oorspronkelijke rondje te laten rijden. Na mogelijk enige optimalisatie van de volgorde in de route, ga je dus handmatig ingrijpen en drukt Henk weer op de goede bel en zet Fatima de krat weer op de goede plek. Zo blijf je lekker doen wat je altijd al deed.

Of maak je een professionaliseringsslag?

Je kunt ook doen zoals Fruitzaken. Zij gingen met de inzichten aan de slag en besloten een professionaliseringsslag in hun operatie te maken. De eerste dag dat hun chauffeurs met RoutiGo de weg op gingen wisten de denkbeeldige Henk en Fatima ook niet meer goed waar ze moesten aanbellen en waar ze die ene specifieke krat moesten neerzetten. Maar die informatie kun je in de app kwijt: waar moet je aanbellen, naar wie moet je vragen, waar moet in dat ene gebouw de krat komen te staan? Zo kunnen je chauffeurs hun werk altijd op de juiste manier doen, ongeacht wie welke route rijdt. Toch maakten hun vijf chauffeurs na optimalisatie nog steeds te lange dagen. Ze waren niet om vier uur binnen maar stonden om zes uur nog steeds gefrustreerd in de file. De planner heeft RoutiGo toen laten berekenen wat er zou gebeuren als ze er een extra auto bij zetten. Wat bleek: als er een extra auto met chauffeur bij zou komen zouden de chauffeurs om drie uur binnen zijn. Dat scheelt Fruitzaken heel wat dure overuren en hun chauffeurs hoeven niet gefrustreerd stil te staan in de file. Die extra auto betaalde zich vanzelf terug.

Sta jezelf toe de vruchten te plukken

Je moet jezelf dus wel toestaan de vruchten te plukken. Als je de consequenties van je inzichten niet durft te aanvaarden betaal je én geld voor een softwaretool, én voor te veel auto’s en overuren én heb je gedonder met je chauffeurs. Ben je vooruitstrevend en durf je de uitdaging aan te gaan? Of ben je conservatief, en zeg je: ‘leuk en aardig maar ik geloof er niet in en blijf lekker bij het oude’? Natuurlijk is het vaak onzeker wat er gaat gebeuren, maar als je vol overtuiging met je inzichten aan de slag gaat, maak je impact, verbeter je je operatie en stimuleer je de groei van je bedrijf. Onze ervaring is dat de bedrijven die hard groeien precies die bedrijven zijn die de inzichten echt gebruiken om de kern van operatie aan te passen. Vandaag zien ze dat het anders moet, morgen doen ze het anders, overmorgen plukken ze daar de vruchten van en over drie weken zetten ze er een auto bij. Dat is wat wij acteren noemen!

Meer weten?

De cyclus is rond en je wilt aan de slag. Over twee weken vatten we het proces nog even samen. Snap je het inmiddels wel en heb je helemaal geen zin om op ons te gaan zitten wachten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 030 – 7600 018.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je bericht is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Neem contact op

Meer blog posts

April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Patrick Okkersen
Als je een nieuwe auto koopt, dan weet je precies wat je daarvoor betaalt. Je bekijkt de catalogus en ziet de prijzen - inclusief de blinkende extra opties - overzichtelijk op een rij staan.
Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Patrick Okkersen
Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?
Lees verder
arrow
March 25, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek 2

Patrick Okkersen
Daniel onderzocht hoe shared logistics kan worden ingezet in stedelijk gebied. Dit artikel gaat in op een van de voornaamste bevinding uit het onderzoek.
Lees verder
arrow
August 18, 2020

Nieuwe track and trace pagina!

Patrick Okkersen
De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een verbeterd design waarbij het nog makkelijker is om de bezorger te volgen tot aan de voordeur. Hierdoor hoeven je klanten niet onnodig te wachten en weten ze precies waar ze aan toe zijn.
Lees verder
arrow
December 29, 2020

Hoe wenselijk zijn statusupdates van je bestelling?

Patrick Okkersen
We leven in een tijd waarin we toegang hebben tot alle informatie. Of het nu gaat om nieuwsberichten of de status van je bestelling, met één klik op de knop weet je precies waar je aan toe bent.
Lees verder
arrow
October 13, 2020

Op zoek naar een routekaart voor jouw bezorging?

Patrick Okkersen
Al weken is Covid het onderwerp van gesprek. Kranten schrijven in dikgedrukte koppen. Ziekenhuizen stromen vol, maatregelen worden aangescherpt: de tweede Coronagolf is een feit.
Lees verder
arrow
November 17, 2020

Hoezo software voor routeplanning? Gaat toch prima zo!

Patrick Okkersen
Of je nu een beginnende bezorgdienst hebt of een doorgewinterde bezorggoeroe bent, je weet dat jouw succes afhangt van stipte en snelle bezorging. Vooruit, je routes kunnen wat efficiënter, maar het gaat goed. Of kan het tóch anders?
Lees verder
arrow
November 26, 2020

Pas op voor boetes; ACM houdt bezorgingen in de gaten

Patrick Okkersen
Zet jij je al schrap voor de extra bezorgingen tijdens de feestdagen? Let op dat je je klanten niet misleidt met mooie beloftes, het kan je een forse boete opleveren!
Lees verder
arrow
September 29, 2020

De Consumentenbond voor de klacht, RoutiGo voor de oplossing.

Patrick Okkersen
De Consumentenbond zou de Consumentenbond niet zijn zonder rapport over ons online koopgedrag. Conclusie: we bestellen steeds meer online. Maar daarmee is het verhaal niet af. Het regent namelijk klachten over online bezorging.
Lees verder
arrow
September 15, 2020

Verstoppertje spelen met pakketjes

Patrick Okkersen
Ons oog viel op het artikel van Linda Akkermans over het spelen van verstoppertje met pakketjes. Gelukkig heeft RoutiGo slimme software ontwikkeld waardoor verstoppertje spelen verleden tijd is!
Lees verder
arrow
September 21, 2020

Bezorgschaamte te lijf: duurzaam bezorgen met RoutiGo

Patrick Okkersen
Nog niet zo lang geleden lazen we in een blog van Mariëlle Markgraaf op Sendcloud.nl een nieuwe term: bezorgschaamte. Wàt? Ja, je leest het goed! Nadat in 2019 de vliegschaamte werd geïntroduceerd, staat 2020 in het teken van de bezorgschaamte.
Lees verder
arrow
March 30, 2020

Klant aan het woord: Fort Negen

Patrick Okkersen
Fort Negen is een bakkerij uit Amsterdam die normaal zijn brood aan restaurants levert. Omdat de horeca allemaal dicht ging moesten ze creatief zijn.
Lees verder
arrow
May 20, 2020

De last-mile van grote of kwetsbare producten

Patrick Okkersen
Bij pakketbezorging denken we vaak aan de doosjes die PostNL komt brengen. Kleding, een boek of een koptelefoon. Maar de last-mile gaat zoveel verder dan dat. Wat is de beste manier om dat meubelstuk, die autoband of een dakgoot te verplaatsen?
Lees verder
arrow
May 11, 2020

Klant aan het woord: Upperbloom & Fietsbezorging

Patrick Okkersen
RoutiGo is ook perfect voor bezorging met de elektrische fiets. Dit ondervinden de mannen van Upperbloom.
Lees verder
arrow