Blog overview
/
Onze oplossing voor de seizoenspiek? Lekker lang Kerst vieren

Onze oplossing voor de seizoenspiek? Lekker lang Kerst vieren

23/10/2017
Patrick Okkersen
Leestijd ca.
2
min

De feestdagen zijn in aantocht! Dat merk je in pakketjesland.

Voorbereidingen worden volop getroffen. Zo zoekt het Britse Royal Mail nu naar twintig duizend extra man en verwacht DHL Parcel deze seizoenspiek 50 procent meer te draaien dan vorig jaar. Dat vraagt om extra handen en extra wielen. Nieuwe pakketbezorgers beginnen massaal in de drukste periode van het jaar. Bezorgers die jij in korte tijd klaar moet stomen voor deze periode. Hoe ga jij daarmee om?

Extra lang feestvieren

In de seizoenspiek ligt onze branche onder een vergrootglas. O wee als een pakketje te laat arriveert. Een cadeautje dat na 5 december wordt bezorgd, is een kant-en-klaar recept voor een heuse Facebookrel. De werkdruk, slechte weersomstandigheden, zieke werknemers en drukte op de weg, dragen daar ook niet echt aan bij. De oplossing werd voor Moederdag allang gevonden. Die spreiden we wereldwijd lekker over een aantal dagen. Hoeven we niet massaal tegelijkertijd te bezorgen. Onze oplossing voor de seizoenspiek? Kerst verspreiden, vieren we lekker extra lang feest.

De perfecte bezorger

Genoeg gedold. Onze grootste uitdaging zit hem natuurlijk in het vinden van competente bezorgers. Maar wat kenmerkt hen eigenlijk? Wat voor mensen heb je nodig, wat moet je ze leren en hoe krijg je dit allemaal zo snel mogelijk voor elkaar? Hoe zorg jij er nou voor dat iemand die je morgen via een uitzendbureau binnenhaalt overmorgen zorgeloos de weg op kan?

Klantvriendelijkheid

Natuurlijk spreekt het voor zich dat jouw koerier een rijbewijs heeft. Maar spreekt het ook voor zich dat hij zijn toekomstige bezorgwijken door en door kent? Spreekt het voor zich dat hij zich in twee weken tijd de meest efficiënte route eigen maakt? Nee toch? Toch steekt de branche zo in elkaar. Dat is toch niet reëel? Ik denk dat we veel meer moeten zitten op klantvriendelijkheid. In 2017 moet de rest toch gewoon automatisch geregeld zijn? Zou het niet heel mooi zijn als een systeem voor jou de optimale route uitstippelt? De consument op de hoogte stelt en tussentijdse wijzigingen aan koerier en ontvanger doorspeelt? Dan hoef jij de koeriers alleen nog te trainen om dat waar het echt om draait: klantvriendelijkheid.

Sparren over jouw ideale bezorg beleving?

Bedankt, je aanvraag is ontvangen.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer blog posts

November 8, 2021

Klant aan het woord: Froot

Patrick Okkersen
Froot biedt een verrassend en lekker fruitaanbod, waarbij een gevarieerd voedingspatroon centraal staat. Froot levert fruit aan heel zakelijk Nederland.
Lees verder
arrow
September 11, 2022

Klant aan het woord: PLUS

Patrick Okkersen
Bij PLUS willen ze dat goed eten voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden een snelle, persoonlijke service – zowel in de winkel als online.
Lees verder
arrow
October 4, 2021

Klant aan het woord: De Lokalist

Patrick Okkersen
Lokalist maakt lokaal eten vindbaar, bestelbaar en leverbaar voor iedereen. Hoe? Door het aanbod van boeren, telers en andere voedselmakers direct te verbinden.
Lees verder
arrow
September 27, 2021

Klant aan het woord: AVH Outdoor

Patrick Okkersen
AVH Outdoor verkoopt tuinmeubelen – van voetenbank tot loungesets – door het hele land.
Lees verder
arrow
September 16, 2021

Klant aan het woord: Crisp

Patrick Okkersen
Crisp is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. De producten die je normaal bij verschillende specialisten haalt, vind je in hun app. 
Lees verder
arrow
October 2, 2023

Zero-emissiezones: 5 oplossingen voor ondernemers

Patrick Okkersen
De belangrijkste zorgen én oplossingen waar ondernemers mee te maken hebben door de aankomende zero-emissiezones.
Lees verder
arrow
September 21, 2023

TLN heeft campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ gelanceerd

Patrick Okkersen
Transport en Logistiek Nederland (TLN) lanceert een nieuwe campagne om de onmisbaarheid van de logistieke sector te benadrukken.
Lees verder
arrow
August 9, 2023

De rol van route optimalisatie software in het creëren van de ultieme ontvangstbeleving

Patrick Okkersen
Hoe je de ultieme ontvangstbeleving creëert met behulp van routeoptimalisatie software.
Lees verder
arrow
July 27, 2023

Hoe route optimalisatie software bijdraagt aan duurzame bezorging

Patrick Okkersen
Duurzaamheid is al lang geen keuze meer voor bedrijven. Maar hoe draagt software bij aan dit thema?
Lees verder
arrow
June 23, 2023

3 van onze klanten staan in de e-commerce top 5

Patrick Okkersen
In de nieuwste editie van het imago-onderzoek naar websupermarkten van GfK zijn drie van onze klanten geëindigd in de top 5. 
Lees verder
arrow
July 10, 2023

RoutiGo genomineerd voor Computable Awards 2023

Patrick Okkersen
In de categorie Customer Experience is RoutiGo een van de tien genomineerden voor een Computable Award.
Lees verder
arrow
July 5, 2023

5 misverstanden over routeoptimalisatie

Patrick Okkersen
De ideale route: het is een onmisbaar onderdeel binnen het perfecte bezorgproces. Maar hoe achterhaal je deze? Oké, dat was een open deur. Inderdaad, met software.
Lees verder
arrow
April 5, 2023

Online b2b-bestedingen groeien met 13%

Patrick Okkersen
4 op de 10 zakelijke kopers verwachten de komende jaren meer online te bestellen, blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2022.
Lees verder
arrow
February 3, 2022

Je klanten behouden? Bezorg een glimlach!

Patrick Okkersen
Elke dag gaan jouw bezorgers door weer en wind op pad. Samen zorgen zij ervoor dat jouw klanten op tijd hun bestellingen ontvangen en dat ze tevreden zijn. Maar vooral: dat ze snel weer een volgende order plaatsen.
Lees verder
arrow
July 12, 2022

Zelf gaan bezorgen of blijven uitbesteden? 4 overwegingen

Te late levering. Chagrijnige bezorgers. Kapotte dozen. Aftandse bestelbusjes. Herkenbaar? Dan ben je vast helemaal klaar met externe bezorgpartijen. Maar is zelf gaan bezorgen wel slim? Wij helpen je kiezen.
Lees verder
arrow
March 21, 2022

Vertraging? Maak er een positieve ervaring van!

Als klant krijg je de mogelijkheid om het bezorgproces real-time te volgen. Dat leidt tot tevreden klanten. Eind goed, al goed? Nee!
Lees verder
arrow
December 16, 2021

Inzicht in bezorgkosten deel 2

Eerder al schreven we dat het niet altijd mogelijk is om de kosten van een stop vooraf in te schatten. Het is moeilijk om alle factoren individueel te prijzen en mee te nemen in een berekening.
Lees verder
arrow
December 31, 2021

Duurzame routes plannen met verschillende voertuigen

Patrick Okkersen
Duurzaamheid komt steeds hoger op onze maatschappelijke agenda te staan. Gelukkig maar, want dat is heel hard nodig! Ook binnen de logistieke sector kun je niet meer om het thema duurzaamheid heen.
Lees verder
arrow
November 11, 2021

Meer grip op bezorgkosten

Patrick Okkersen
Als je een nieuwe auto koopt, dan weet je precies wat je daarvoor betaalt. Je bekijkt de catalogus en ziet de prijzen - inclusief de blinkende extra opties - overzichtelijk op een rij staan.
Lees verder
arrow
February 19, 2021

Je tijd vooruit: investeren in stadslogistiek

Patrick Okkersen
Van jou als vervoerder wordt verwacht dat jij jouw milieuvriendelijke steentje bijdraagt om de leefbaarheid in grote steden te verbeteren. Benieuwd hoe je dat doet en hoe je je middelen daarop aanpast?
Lees verder
arrow