Een optimale klantbeleving is een van jouw speerpunten. Tot en met de check-out heb je dit fantastisch georganiseerd….. maar dan… hoe zorg je ervoor dat de klant ook heel tevreden blijft tijdens de bezorging van je pakket? Door interactieve communicatie, een klein tijdvenster en het realtime volgen van de bezorger, hoeven je klant nooit meer onnodig op hun pakketjes te wachten. Wil je jouw klanten een ontvangstbeleving bieden zoals grote merken als Coolblue en Hellofresh, maar dan tegen een fractie van de kosten? Lees dan verder of neem direct contact op.

Bereken de optimale route met routeplanningssoftware en transportsoftware

PLANNEN

Bezorg app

BEZORGEN

track & trace

COMMUNICEREN

Dynamische tijdvensters van maximaal één uur

Met het tracking systeem van RoutiGo communiceren we tijdsvensters van maximaal één uur naar jouw klant, zo weten ze wanneer hun pakket wordt bezorgd. Bovendien is dit tijdsvenster dynamisch, dus zodra de chauffeur aan zijn rit begint krijgt de klant een steeds kleiner venster te zien. Jouw klant kan via de realtime tracking link de bezorger zo live volgen en weet precies wanneer hij voor de deur staat. Zo hoeven ze niet uren te wachten voor niets en staan je chauffeurs minder vaak voor een dichte deur. Dat scheelt kilometers, tijd en dus geld.

Realtime volgen van de bezorger voor een optimale klantbeleving

Naast je klant, maak je met RoutiGo ook je planners, chauffeurs en webcare medewerkers blij. Je voert namelijk simpel meerdere adressen in de RoutiGo-routeplanner en de optimale route wordt direct berekend, zonder uren zwoegen en zonder fouten. Je geeft de route met één druk op de knop vrij zodat deze zichtbaar wordt op de bijbehorende app voor de chauffeur. De app navigeert de chauffeur vervolgens van adres naar adres op de meest optimale route. Per chauffeur zie je op het bijgeleverde dashboard live waar hij zich op de route bevindt en hoe laat hij bij het volgende adres aan zal komen (ETA). Ook zie je real-time de status van elke levering omdat de chauffeur met de app kan scannen of notities kan bijvoegen.

Altijd flexibel routes aanpassen

Planningen vragen om flexibiliteit, want omstandigheden kunnen altijd veranderen. Heb je bijvoorbeeld een plotselinge spoedbezorging of heeft een klant aangegeven er toch niet te zijn terwijl de route al was ingepland? Geen probleem, met een paar simpele handelingen voeg je een extra adres toe of haal je er een af. RoutiGo past automatisch de route aan.

Begin morgen nog met je klanten goed te informeren

Geïnteresseerd in onze slimme en interactieve routeplanningssoftware waarmee je realtime je bezorger kan volgen en zo je klanten ook tijdens de bezorging een optimale klantbeleving biedt? Vraag dan nu een vrijblijvende demo aan via onderstaand formulier. Dan kijken we samen hoe we jouw proces kunnen verbeteren en kun je dezelfde dag nog zonder training of manual aan de slag. Of je nou met twee chauffeurs rijdt of met vijftig, met RoutiGo bespaar je tijd, geld en moeite.

Maak via deze pagina een afspraak voor een gratis demo en ervaar hoe het realtime volgen van de bezorger ook jouw dienstverlening verbetert.