‘Plannen met Google Maps; een hels karwei’

Omdat wij weten welke orders wanneer klaar zijn en wanneer de klant de order wil ontvangen, willen we altijd de regie over de planning houden. Daarom maakten we de planning zelf met Google Maps. Daar draaiden we lijstjes van uit en die gaven we mee aan de chauffeurs van onze vervoerders. Met tien adressen gaat dat nog net, maar als je richting de 100 gaat, is dat een enorm karwei’ , aldus Bert.

Probleem

Plannen met Google Maps voor interne en externe vervoerders bij meer dan 100 adressen is een niet te doen, communiceren met je ontvangers over het bezorgmoment haast onmogelijk.

Doel

Op een simpele manier regie en overzicht over de planning houden als je deels met interne en deels met externe vervoerders werkt en met je ontvangers communiceren over het bezorgmoment.

Resultaat

Snel plannen, efficiënter leveren, controle over het bezorgproces en communiceren met je ontvangers over het bezorgmoment ook als je niet met je eigen wagens rijdt.

Goede ervaringen en een betaalbare oplossing

De ambities van Probo zijn groot: ‘We hebben onze productielocatie de laatste jaren meerdere malen vergroot en we hebben een eigen bezorgdienst opgezet – vooralsnog – twaalf bussen met eigen chauffeurs om met name de grotere materialen volledig zelf te bezorgen. Daarnaast werken we ook met externe vervoerders. Het aantal adressen waaraan Probo levert nam zienderogen toe en daarmee de behoefte aan de efficiëntie van een goed planningsprogramma. Bert: ‘We hebben toen drie leveranciers van planningssoftware benaderd. Onze externe vervoervoerder werkte al met RoutiGo, dus daar hadden we al kennis mee gemaakt.  Uiteindelijk waren gebruiksgemak en de efficiëntie voor ons zwaarwegende argumenten om zelf ook voor RoutiGo te kiezen. Bovendien was het een betaalbare oplossing, ook belangrijk uiteraard. Dat je intern en extern niet met twee verschillende planningsmodellen werkt is ook handig.’

MEER DAN ALLEEN EFFICIËNTIE

‘We zien dagelijks het voordeel van onze overstap. De snelheid van plannen, de efficiëntie van leveren” vervolgt Bert. Als e-taler kun je met RoutiGo met je ontvangers communiceren over het bezorgmoment, ook als je niet met je eigen wagens rijdt. ‘We hebben dus dankzij RoutiGo een door onszelf aangestuurde bezorgoperatie. De klant geeft aan welk bezorgmoment het beste schikt en wij communiceren wat de geschatte aflevertijd is. Dankzij de afmeldfunctie kunnen we live volgen of en wanneer de klanten daadwerkelijk de producten hebben ontvangen en afgetekend. Dat alles geeft ons een stuk controle waar we ontzettend blij mee zijn.’

Wil je ook de regie houden over je planning en communiceren over het bezorgproces met je klanten?